Адвокатите на Тръмп преместиха дело във федералния съд с клауза за „въстание“, целящо да го попречи на гласуването

...
ДЕНВЪР (АП) – Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп преместиха
Коментари Харесай

ДЕНВЪР (АП) – Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп преместиха дело, което иска да му забрани да се кандидатира отново за Белия дом от щат пред федералния съд в първата стъпка от това, което обещава да бъде заплетена правна битка, която изглежда в крайна сметка предназначена за Върховния съд на САЩ.

Либералната група Граждани за отговорност и етика във Вашингтон заведе първоначалния иск в сряда в щатския съд в Колорадо, аргументирайки клауза от епохата на Гражданската война, забраняваща по-високи длъжности за онези, които някога са се заклели пред Конституцията и след това са участвали в „бунт“, не позволява на Тръмп да се кандидатира през 2024 г.

Адвокатите на Тръмп в четвъртък премести делото във федералния съд.

„Оспорването на ищците срещу способността на Колорадо да включи Доналд Тръмп в президентските избори зависи единствено от Четиринадесетата поправка“, пишат те. „Основането на Тръмп за премахване на иска от щатския съд е юрисдикцията на федералния въпрос съгласно раздел 3 от Четиринадесетата поправка.“

Случаят на CREW е първият от това, което се очаква да бъде много предизвикателства, подадени в различни щати от групата и Free Реч за хората, друга либерална организация с нестопанска цел. Активисти в други щати са завели съдебни дела, в които представляват себе си, но правни наблюдатели твърдят, че по-сериозните жалби от нестопански организации е по-вероятно да стигнат до най-висшия съд на нацията, който никога не се е произнесъл по клаузата.

CREW може да върне делото в щатския съд. Тя поиска бързо произнасяне по въпросите преди първичното гласуване на републиканците в Колорадо на 5 януари.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР