Денонощно видеонаблюдение охранява сградата, двора и околоучилищното пространство на Професионалната

...
Денонощно видеонаблюдение охранява сградата, двора и околоучилищното пространство на Професионалната
Коментари Харесай

Опасаха с камери Гимназията по електроника в Търново

Денонощно видеонаблюдение охранява постройката, двора и околоучилищното пространство на Професионалната гимназия по електроника „А.С.Попов“ във Велико Търново.
Школото е опасано от 46 камери. Устройствата са инсталирани в класните стаи, лабораториите, на площадките в коридорите и отвън школската сграда.

„Инсталирането им е осъществено по план „ Сигурност ” на Министерството на образованието и науката“, изясни шефът на образователното заведение Нели Николова.
Изпълнители на заданието са инж. Марин Тонков и инж. Ваня Пенева. Работата на устройствата се управлява от специфичен симулационен център, в който достъпът на външни лица е неразрешен. Според Николова с инвестицията от 12 500 лв. гимназията се е трансформирала в най-добре охраняваното учебно заведение в остарялата столица.

„ Това не е Биг брат. Видеонаблюдението дава сигурност освен на учениците, само че и на родителите. Всичко е отразено и съхранено, записите могат да се върнат обратно във времето и да се наблюдава примерно зародил спор или зародил случай. Освен това камерите са наложителни при провеждането на държавните зрелостни изпити ”, разяснява Николова.

Общо 17 декара е дворът на гимназията и през него минават доста хора от кварталите „ Бузлуджа ” и „ Колю Фичето ”.
Според Николова денонощното видеонаблюдение улеснява работата и на други институции като охранителни компании, полицейско ръководство и други. В гимназията се образоват 222 възпитаници в дневната форма на образование.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР