Денков посочи, че ултиматумът, който Израел даде на Хамас един

...
Денков посочи, че ултиматумът, който Израел даде на Хамас един
Коментари Харесай

Денков: Ако има бежанска вълна, тя няма да е в посока България

Денков уточни, че ултиматумът, който Израел даде на " Хамас " един милион поданици на линията Газа да изоставен северната част до събота, е допустимо да докара до бежанска вълна, само че непосредствена заплаха за България няма: 

 

" Ако има бежанска вълна, тя първо ще е ориентирана към други страни, в други направления, дори не и към посока на България. Възможни трудности върху превоза на нефт биха могли да се отразят на цената на нефта и на газа, само че примерно през вчерашния ден цената на нефта падна надолу, не потегли нагоре. Трябва да забележим по какъв начин ще се развие обстановката. Никой сега не може да предскаже тъкмо какво ще се случи. Рисковете ги оценяваме. Всички ограничения, които би трябвало да се вземат през днешния ден, към този момент са взети ".

 

Пред публицисти в Пловдив министър-председателят акцентира още, че задачата на съвета по сигурността към Министерски съвет, който ще бъде призован идната седмица, е да се чуят отчетите на службите, да се съпостави информацията и в случай че би трябвало - да се вземат спомагателни ограничения.

 

Относно българите в Израел, които дълго време бяха обречени на безпорядък поради дейностите на посолството ни в Тел Авив, за които, Денков уточни, че в случай че има група от българи, искащи да изоставен Израел, ще бъде обезпечен полет в първия безвреден миг.

 

В последна сметка, че ще изпрати полет до Тел Авив, с който блокирани в Израел български жители да могат да се приберат у нас. Полетът е под наем и местата са лимитирани. Цената на билета е 200 евро.

 

ФеогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР