Денков: Няма опасност от скок на цените на тока. Няма

...
Денков: Няма опасност от скок на цените на тока. Няма
Коментари Харесай

Денков: Няма опасност от скок на цените на тока

Денков: Няма заплаха от скок на цените на тока. „ Няма риск от внезапно увеличение на цените “, сподели министър председателят Николай Денков пред публицисти

в коментар за наложеното от президента несъгласие върху промените и допълненията на Закона за енергетиката.

„ Тази либерализация трябваше да се случи, регламентът е от 2019 година,

България закъснява доста по отношение на договорите, които е подписала, сподели министър председателят. При подготовката на Закона за енергетиката, при тези промени,

бяха направени механизми, които ще бъдат употребявани,

с цел да не се случат тези страшни апокалиптични сюжети на опозицията, сподели още Николай Денков.

Той уточни, че посредством тези механизми ще са предпазени уязвимите. Не чакам да има проблеми при прегласуването на закона “, добави той.

Руската страна от години към този момент се пробва да наложи доминация на военните си сили в Черно море, тъй че тези опити не са от през вчерашния ден или през днешния ден. Това разяснява премиерът Николай Денков пред публицисти във връзка решението на Москва от през вчерашния ден съветски изтребители МиГ-31 да патрулират за непрекъснато над Черно море.

„ Начинът да се противопоставим на това е да повишим боеспособността на нашата войска,

което значи в допълнение съоръжение с ракети, с радиолокационни станции и всичко,

което подхожда на актуалната войска и цялостна интеграция в Източния фланг на НАТО с нашите съседи.

Това е методът да се противопоставим на този опит за доминация “, добави министър-председателят.

За концепцията на икономическото министерство да предложи на огромните търговски вериги да понижат цените на част от главните артикули акад. Денков изясни,
че това е „ наша обща задача “ да свалим инфлацията,
както и да се увеличи доверието на потребителите към страната и веригите.

„ Целта е да се опитаме да го създадем, без да прилагаме административни или рестриктивни ограничения. Защото налагането на таван на цените е посочило във времето, че дава кратковременен резултат “, уточни министър председателят.

На въпрос за продажбата на „ Лукойл “ Николай Денков поясни, че има само интерес за такава договорка с разнообразни компания, наблягайки, че съответни диалози за продажба към момента не се водят.

Относно решението на държавното управление да вдигне таксите за транспорт на съветски газ през наша територия към Сърбия и Унгария министър-председателят изясни, че с новата такса цената на тръбния газ става сравнима с тази на течния.

Ще има една конкуренция в интерес на потребителите. Няма никакъв риск за доставките на съветския газ до Унгария. Единственото, което ще се появи, е опция на опциите на база на цените, които ще се конкурират. Не виждам и по какъв метод „ Булгартрансгаз “ може да бъде обиден отрицателно, защото не е страна по заплащането на таксите. Таксите се чака да бъдат плащани от „ Газпром “, тъй като една от задачите е да се понижат облагите ѝ, тъй като с тези облаги се финансира войната в Украйна, изясни акад. Денков.

По тематиката с защитата на границата с Турция акад. Денков означи, че има „ доста значителен прогрес “.

„ Ние охраняваме нашата граница, най-много поради сигурността на българските жители. Има доста значителен прогрес, имаме положително съдействие с турската страна. Самите мигранти към този момент знаят, че това е сложният маршрут. Това е един сериозен коз в идните ни диалози с Австрия “, уточни той.

По отношение на наложеното от президента несъгласие върху промените и допълненията на Закона за енергетиката министър председателят акцентира, че няма риск от внезапно увеличение на цените.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР