Денков изтъкна на първо място като аргумент да иска Румен

...
Денков изтъкна на първо място като аргумент да иска Румен
Коментари Харесай

Премиерът поиска от президента смяната на председателя на ДАНС Пламен Тончев

Денков посочи преди всичко като мотив да желае Румен Радев да освободи Тончев абсурда с машините и справката на ДАНС, съдържаща, съгласно него, " непроверени и манипулативни изказвания ".

" С тази информация данс дава началото на саботажа за първия тур. Тази информация е нарушаване на закона ", сподели Денков.

Той е изискал шефът на ДАНС да освободи виновния за справката зам.-председател на организацията Деньо Денов, само че Тончев отказал да го уволни.

Отказът на ръководителя да освободи своя заместител ми дава два сигнала - първо, че е Тончев утвърждава противозаконните дейности на Денов, второ, че няма възражения за осъществените дейности, разяснява министър председателят.

" Тези дейности разгадавам като умишлен удар против демокрацията. Затова доскоро изпратих претекстовете си на президента за освобождението на Пламен Тончев на президента ", съобщи министър председателят.

Той добави още няколко аргумента да желае промяната на Пламен Тончев. Сред образците за това, че се постанова освобождението му, той изреди и миньорските митинги. При митингите не получих никаква изпреварваща информация, укори той ДАНС.

При сегашното управление на ДАНС не може да се подсигурява системата на отбрана на националната сигурност, сподели министър председателят. Координация и доверие сред кабинета и управлението на ДАНС сега няма, безапелационен е Николай Денков.

Аз би трябвало да мога да работя с управлението на ДАНС, изясни той рокадите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР