Деница Сачева в Здравей, България по NOVA - в отговор

...
Деница Сачева в Здравей, България по NOVA - в отговор
Коментари Харесай

Деница Сачева: Не виждам какво лошо има, че намираме сходство с политиките на ДБ. От едно семейство сме. Ние предлагаме решения, които се подкрепят от ДБ

Деница Сачева в " Здравей, България " по NOVA - в отговор на въпроса за какво от ГЕРБ упрекнаха управлението на Българската банка за развиване за вреда от 1 млн. лв..
 
" Нека да опровергая това, което сподели сътрудника от " Продължаваме промяната ", че това е нещо, което се развива от 5-6 месеца. Няма такова нещо. На 15 ноември - това се споделя и в формалното събощение от Министерството на нововъведенията, което отговоря за ББР - на 15 ноември УС е изискал преустановяване на тази облигационна емисия и не е получил утвърждението на надзорния съвет. Тази информация, че се е водила облигационна емисия за 1 милиарда и че тя се проваля, а за този неуспех ние плащаме 1 млн. лева,  е информация от последните дни.
 
Този 1 млн. няма нищо общо с Лена Бориславова. Тези пари са дадени за консултантски мнения. Припомнихме няколко обстоятелството от предишното, свързани с ББР. Кирил Петков е желал да овладее ББР още преди да стане министър. Поискал е смяна на надзорния съвет. Конституционен съд се произнесе дали той е бил законен министър. Цялата информация за ББР се оказва погрешна. Този 1 милиарда и 400 млн. е капитал, разполагаем в банката. Това, което се удостоверява е, че 99% от клиентите на банката са дребни и междинни компании.
 
По моя информация има единствено един отложен заем. Предишният контролен съвет е съставил контракт с адвокатската фирма на Лена Бориславова. Този контракт съществува, обособен е въпросът дали е изпълнен. Защо Политическа партия желаеха да овладеят тази банка, това е въпросът. Защо пък внезапно се желае прекратяването на този облигационен заем " - изяснява и пита Сачева.

" Има ли съгласуваност със служебния кабинет – няма такава съгласуваност. Ние сме задавали въпроси и от Народно събрание. Това са тематики и въпроси, които засягат обществото. Координация не може да се търси " - отговори тя на въпрос координирани ли са дейностите на ГЕРБ с изказванията на служебното държавно управление. 

Относно съставянето на кабинет, Сачева съобщи: " Трябва да има държавно управление. Ние поставяме старания да се образува държавно управление с първия мандат. Нашата стратегия е изпратена до всички парламентарни групи. Ще използваме всички благоприятни условия за сформиране на държавно управление. Още не знаем на кого ще бъде даден третия мандат. Не виждам какво неприятно има, че намираме подобие с политиките на Демократична България. От едно семейство сме. Ние предлагаме решения, които се поддържат от Демократична България ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР