Деница Сачева от ГЕРБ внесе предложения в Закона за бюджета

...
Деница Сачева от ГЕРБ внесе предложения в Закона за бюджета
Коментари Харесай

Деница Сачева от ГЕРБ предложи 15 процента увеличение на пенсиите

Деница Сачева от ГЕРБ внесе оферти в Закона за бюджета за държавното публично обезпечаване, с което партията предлага 15% нарастване на пенсиите, оповестява " Дарик ".

Тя съобщи, че също така от ГЕРБ оферират и добавката от 60 лв. да остане до края на годината, както и че упорстват добавките до края на годината да се трансформират в обществена помощ за най-уязвимите пенсионери и това да стане от 1 януари 2023 година. „ Предлагаме минималният размер на пенсията да бъде 430 лв., тъй че да има съпоставими темпове на повишаване на останалите пенсии от трудова активност. “

„ Предлагаме препоръчаните промени за 1 октомври да отпаднат, тъй като те не са добре премислени, не са съгласувани и не са получили необятно публично разискване със заинтригуваните страни “, акцентира тя.

Предложението в последна сметка възлиза на над 1,3 милиарда лв. за тази година, само че съгласно Сачева „ за идващите години ще излезе с 2 милиарда по-малко “.

Според нея, министърът на финансите Асен Василев за следващ път се е опитал в своето „ прочувствено изявление “ да направи подстрекателство за това „ каква е била политиката на ръководещите преди този момент държавно управление, и по-специално, за следващ път се опита да внуши, че ние сме срещу това да се усилват пенсиите. “

„ В рамките на ръководството на господин Борисов в интервала 2017 – 2021 година междинната пенсия набъбна с съвсем до 200 лв. и добавката от 50 лв. беше дадена точно по времето на ръководството на господин Борисов “, съобщи Сачева и акцентира, че това, което ГЕРБ постоянно са правили, е да имат поради финансовата непоклатимост и финансовата резистентност на системата. „ Това, което през днешния ден тук един финансов министър твърди, че надали не е нещо, което ние би трябвало да пренебрегнем “, сподели тя.

„ При нарастването на пенсиите, което се предлага сега, от кое място ще се вземат средствата за 2023 и 2024 година, които са в размер на милиарди и за които ние нямаме към момента тригодишна бюджетна прогноза “, попита Сачева финансовия министър.

Тя дефинира Асен Василев като „ най-емоционалният министър на финансите, който България е имала в най-новата история “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР