Деница Сачева коментира пред БНТ втория мандат, който вчера бе

...
Деница Сачева коментира пред БНТ втория мандат, който вчера бе
Коментари Харесай

Сачева: ПП предлагат нашите идеи, но ще подкрепим третия мандат

Деница Сачева разяснява пред Българска национална телевизия втория мандат, който през вчерашния ден бе връчен на Политическа партия. 

Политическият дебелоглав ни докара до тук, тъй като това, което през днешния ден се предлага от Политическа партия, в действителност е неубедително повтаряне на това, което ние предложихме, уточни тя.

" Ние предложихме първоначално на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да създадем своите политически цели, да ги оформим в политически документ, който да бъде признат и въз основата на този политически документ да се търси единодушие за държавно управление. Сега виждаме, че концепцията се обръща - единствено, че вместо да се търси едно необятно политическо единодушие, се прави опит предизборната стратегия на Политическа партия да бъде наложена като национални цели на цялото Народно заседание, сподели Деница Сачева – народен представител от ГЕРБ.

Тя добави, че подобен метод няма по какъв начин да срещне поддръжката на политическите партии. И не инцидентно Политическа партия може да разчитат на гласовете на " Демократична България ", което остава мистерия за мен за какво поддържат сходен метод на правене на политика, добави Сачева.

" Тази декларация, която се предлага, - на процедура доста точки в нея са национални цели на страната, а не на Политическа партия - да вземем за пример, Шенген, тематиката за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и доста други ", добави Сачева.

" Този опит да се упражняваме на държавно ръководство демонстрира спора - ние не одобряваме, че някой се пробва да заобикаля институциите и закона, и да не почита държавността. Някой предлага предизборната си стратегия да бъде утвърдена от цялото Народно събрание и да бъде утвърдена за национална цел. Коя политическа партия си разрешава това - по тази логичност всяка партия може да си предложи програмата и да желае да се гласоподава ", изясни депутатът от ГЕРБ.

Политическа партия непрестанно приказваха за потентност и храброст, нека в този момент забележим по какъв начин ще осъществят мандата и каква поддръжка ще получат те.

На процедура множеството неща, заложени в Програмата, към този момент се осъществят, даже от служебното държавно управление.

Даже и военната помощ - тя бе гласувана с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невероятно да се прати помощ на Украйна, добави Сачева, представена от БГНЕС.

Това е липса на политически опит и предвидливост, неяснота какво съставлява ръководството и държавността, добави Сачева.

Направихме всичко допустимо да покажем метод - дали сме и сигнали сега, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат без наше присъединяване, като задачата е да се осъществят същински национални цели, приключи Сачева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР