Деница Георгиева записа най-предно класиране от българските джудисти в първия

...
Деница Георгиева записа най-предно класиране от българските джудисти в първия
Коментари Харесай

Деница Георгиева завърши седма на европейската купа по джудо в Загреб

Деница Георгиева записа най-предно класиране от българските джудисти в първия ден на шампионата от европейската купа за кадети в Загреб.

В категория до 52 кг националката реализира две победи в репешажите, след което претърпя загуба с ипон от бъдещата бронзова медалистка Елис Рустидж (Нидерландия) и се подреди седма от общо 57 състезателки.

Преди това възпитаничката на Чавдар (Троян) започва с победа със златна точка в продължението против азерката Айсун Мамадова, а след това преодоля с две вадзари Елени Кошницки (Полша), само че на осминафиналите загуби с ипон от италианката Индия Серафини, приключила пета на шампионата.

При кадетите Иво Галенков започва с триумф и загуба от бъдещия финалист Шота Бачошвили (Грузия) в категория до 50 кг. В репешажите младият гений не съумя против азера Байрам Орунов.

При 66-килограмовите Кристиян Генов също стартира с триумф с ипон против Роко Корлука (Хърватия), само че по-късно в оспорвана среща претърпя загуба от бъдещия финалист Данило Федорик (Украйна), като борбата завърши в продължението с ипон. А младият гений на Топалов получи контузия и по-късно не излезе в репешажите против Рафаел Акото (Германия). В тази категория стартираха 95 състезатели.

В неделя, 12 март, на татамито излизат останалите ни представители.

В шампионата стартираха близо 900 състезатели, битките са на 5 татамита.

А в Рим единствената ни състезателка Алекса Георгиева отпадна на старта в категория до 48 кг от представителката на домакините Мичела Фиорини - ипон.

В неделния ден излизат Лидия Брънчева (70), Георги Граматиков (81), Алекс Василев (90) и Борис Георгиев (100).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР