Денислав Красимиров: Искрено съжалявам, моля за втори шанс 18 години

...
Денислав Красимиров: Искрено съжалявам, моля за втори шанс 18 години
Коментари Харесай

Поискаха 18 години затвор за убийството на британката Тина в Ново село

Денислав Красимиров: Искрено скърбя, апелирам за втори късмет
18 години затвор при първичен непоколебим режим изиска прокурор Николай Иванов за зверското ликвидиране на британката Тина Даян Еър в търновското Ново село.  

По съкратеното правосъдно разследване се гледа делото за мъчителната гибел на 62-годишната британка, която на 17 февруари 2021 година стана жертва на младия си другар Денислав Красимиров в дома си.  Подсъдимият Денислав Красимиров от Горна Оряховица е упрекнат, че умъртвил по изключително непосилен метод и с чудовищна свирепост Тина, като и нанесъл голям брой прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и съсякъл над 20 пъти черепа й с права лопата. После скрил тялото в плевнята, покрил го със плява, и преспал в окървавеното жилище, написа в обвинителния акт на окръжната прокуратура. Според съдебномедицинската експертиза гибелта е породена от тежка открита черепно-мозъчна контузия, предизвикала скъсване на основния мозък.

По искане на подсъдимия и отбраната му в правосъдната зала бяха изслушани единствено майката на Денислав - Цветанка и движимостите лица, изготвили съдебно-прсихиатричната експертиза. " Просто не мога да схващам това, което се е случило. Аз съм в потрес. Знам единствено, че това е постъпка на доста комплициран, некомпетентен и доста влюбен млад мъж ", сподели в правосъдната зала майката на килъра. Експертите по съдебно-психиатриачната експертиза показаха, че младият мъж е с шизоидно личностно разтройство, само че не е неуравновесен и може да носи наказателна отговорност. Адвокатът на подсъдимия пък настоя за присъда под минималния размер от 15 година, тъй като едно тежко наказване би било еднакво на унищожаването му като човек.

28-годишният Денислав е арестуван в Затвора в Ловеч и не е давал пояснения за претекста и събитията към убийството даже пред психиатрите. В правото си на персонална отбрана съобщи, че съжалява и се разкайва и помоли съда за втори късмет.

Очаква се арбитър Пламен Борисов да прочете присъда този следобяд.

Дима Максимова,
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР