Денис Шаповалов в последните седмици демонстрира сериозен възход в своето

...
Денис Шаповалов в последните седмици демонстрира сериозен възход в своето
Коментари Харесай

Възходът продължава: Шаповалов подчини шампиона от Синсинати и е на 1/2-финал в Токио

Денис Шаповалов в последните седмици показва сериозен напредък в своето показване и по традиция ще опита да приключи тенис годината уместно. Канадецът преди дни игра край на шампионата в Сеул, като наподобява насочен да повтори триумфа си и на конкуренцията в Токио и през днешния ден направи сериозна крачка в тази посока, надигравайки първенеца от Синсинати - Борна Чорич, в поредни сетове - 6:4 6:3. По този метод международният номер 22 се класира за полуфиналите в японската столица и в спор за място на финала ще срещне различен Мастърс първенец от тази година в лицето на Тейлър Фриц.

Началото на дуела по никакъв метод не предвещаваше проблеми за хърватина, който не загуби нито точка в първите си две подавания за мача, само че последвал напредък в играта на Шапо, съпроводен от серия уинъри, му донесе пробив задатък за 5:2. Левичарят въпреки всичко не отмина без компликации на сервис и в типичния си жанр направи неколкократно двойни неточности, които му костваха преднината, но посредством мълниеносен рибрейк канадецът се оправдава и измъкна откриващия сет.

Във втората част международният номер 22 все по-настъпателно навлизаше във вътрешността в корта, с цел да взима рано топката, което безспорно оказа своето позитивно въздействие и пробивът на сметката му не закъсня - 4:1. Шаповалов биваше праволинеен на начален удар и сподели забележително високо ниво, триумфирайки закономерно с крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР