Денис Шаповалов в един от последните мачове за днешния ден

...
Денис Шаповалов в един от последните мачове за днешния ден
Коментари Харесай

Мадрид: Успешен старт за Шаповалов; Басилашвили надви Фонини и ще срещне Алкарас

Денис Шаповалов в един от последните мачове за днешния ден дебютира на клей през тази година, като срещна съществени компликации в първи кръг на Мастърса в Мадрид, където е някогашен полуфиналист. Канадецът имаше тежката задача да се изправи против,,щастливия губещ " Уго Юмбер, който съумя да надвие след 7:6(1) 6:3, в борба водена от началния удар на двамата състезатели и нервите им във значимите моменти. В идната фаза на конкуренцията за международния номер 16 следва да срещне Анди Мъри, който се оправи със съпротивата на Доминик Тийм.

Първата част не ни предложи нищо завладяващо, откакто сервиращите преобладаваха и не станахме очевидци даже на нито един дюс, с цел да се стигне до логически тайбрек. В дългия гейм на няколко пъти нервите на французина не устояха и той позволи лековати неточности, които не останаха безнаказани от Шаповалов, който записа откриващата част на сметката си.

Канадецът се базира на най-хубавите детайли в играта си на алено и си завоюва пробив на старта на втората част, който затвърди безупречно и излезе напред със сет задатък и 3:0. Сервисът на някогашния полуфиналист последователно се трансформира в чест обект на офанзиви от Юмбер, който неведнъж разполагаше с брейкбол, само че завършващата фаза в офанзивите му не бе на нужното равнище. Шапо от своя страна се защитаваше чудесно и в края след маратонски гейм на начален удар оползотвори втория си мачбол, с цел да се поздрави с успеха.

Let`s go!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР