Денди се събрал с неподходящи хора няколко месеца преди смъртта

...
Денди се събрал с неподходящи хора няколко месеца преди смъртта
Коментари Харесай

Нови версии за смъртта на Денди

Денди се събрал с несъответствуващи хора няколко месеца преди гибелта си. Те му влияели неприятно и по една или друга причина може да имат връзка със гибелта му. Това споделя и известният столичен арт и всемирски фотограф Русен Катански. Той приказва в годишнината от случая с Любомир Милчев-Денди. В нощта на 16 против 17 февруари 2022 година ерудитът с язвителен език бе открит в безпомощно положение и в локва кръв в квартирата в центъра на София, която е делял с младия цигулар Кристофър Кем. Въпреки напъните на лекарите Денди не пристигна в схващане и напусна този свят в края на март 2022 година

" Аз мисля, че Денди е бил почерпен, а в кооперацията, където живееше с Кристофър Кем, има едно вито желязно стълбище. И несъмнено е паднал и се е блъснал ", каза за вестника приятелят на починалия столичен безгрижник, публицист и ексцентрик.

Русен Катански има своя версия за гибелта на Любомир Милчев

" Разбира се, не мога да го настоявам със стопроцентова сигурност. Възможно е да е потърпевш и по различен метод ", добави Катански.

По думите на светския фотограф няколко месеца преди гибелта си Денди се е откъснал от предходните си другари. " Започна да се събира с хора, които не бяха на неговото интелектуално ниво. И нищо чудно оттова да е пристигнало нещастието ", счита Русен Катански. Той не загатва имената на съответни хора от новата компания на Любомир Милчев, само че е ясно, че не ги утвърждава и в някаква степен ги счита виновни за нещастието на светския хроникьор.

" Най-близката му другарка години наред беше Мери Молевски. Те излизаха дружно на всемирски събития, на министър председатели... Ние с нея доста го обичахме. Опитвахме се да му разбираем, че тези хора не са средата за подобен ослепителен интелектуалец като него, само че той не ни слушаше. Дори в последните месеци от живота си стартира да атакува старите си другари за напълно дребни неща. И те се отдалечиха от него, само че продължиха да го почитат и обичат ", разкрива артфотографът.

По думите му блестящият живот на Денди тръгнал към залез, когато след развода със брачната половинка си Юлия Минева напуснал дома й. " Той нямаше личен дом, наложи се да си откри квартира. Но проблемите му започнаха поради алкохола ", споделя още Катански.

" Един път Денди беше поканен в доста известно телевизионно предаване, само че не отишъл. Почерпил се с новата си компания и не отишъл. Аз му споделих, че не е постъпил вярно, само че станалото към този момент беше станало ", споделя светският фотограф.

Приятелят на намерилия гибелта си при условия, които доста от неговите познати и близки не престават да считат за съмнителни, е на мнение, че неявяването на Милчев тв студиото е съществена причина за неговата последователно изтласкване от хай средите. " Това се разчу, започнаха да не му гласоподават доверие, той се лиши от приходите си... Как се прехранваше? Продаваше по някоя своя книга, само че какъв брой да изкара от това? ", разяснява Русен Катански.

Фотографът на звездите към този момент приготвя филм за своя починал другар. Събрал е неповторим видеоматериал и остава единствено да го инсталира. Надява се, че ще се намерят спонсори, които да подкрепят финансово лентата, както и преиздаването на някои от книгите на Любомир Милчев-Денди написа " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР