Ден за размисъл е обявен в четири населени места в

...
Ден за размисъл е обявен в четири населени места в
Коментари Харесай

Ден за размисъл в 4 населени места в страната преди частичните кметски избори

Ден за размисъл е разгласен в четири обитаеми места в страната преди частичните кметски избори на 2 юли 2017 година, предава " Фокус ".

Избори за кмет ще се проведат в община Антоново, област Търговище, откакто при започване на април ОИК - Антоново приключи предварително пълномощията на кмета на Община Антоново Танер Али заради избирането му за депутат в 44-то Народно заседание. В кметската конкуренция вземат участие трима претенденти. Това са претендентът на Българска социалистическа партия Цветелина Станкова, издигнатият от Движение за права и свободи Хайредин Мехмедов и Али Алиев от ГЕРБ. За присъединяване във вота е записана и партия „ Воля ", само че до крайния период на 6 юни тя не е издигнала собствен претендент за кметския пост. На територията на общината са разкрити 39 секционни изборни комисии. Право на глас в Община Антоново имат 5 121 души.

Двама са претендентите за кметския пост в село Бошуля, община Септември, област Пазарджик. Христина Венчева е издигната от Политическа партия ГЕРБ, а досегашния кмет Любен Христосков, който подаде оставка през месец март, още веднъж е претендент за кмет, повдигнат от Българска социалистическа партия. До осъществяване на частични локални избори в село Бошуля се стигна, откакто кметът на селото Любен Христосков подаде молба за овакантяване на поста през март 2017 година, защото с решение на Върховен административен съд бе възобновен на работа в системата на Министерство на вътрешните работи. 677 гласоподаватели имат право на глас на частичните кметски избори в село Бошуля. На територията на селото е разкрита една секционна изборна комисия.

Частични кметски избори ще има и в село Тръстеник, община Иваново, област Русе. За присъединяване във вота са регистрирани Атанас Атанасов, повдигнат от ГЕРБ, Ивайло Христов - претендент на Българска социалистическа партия, Айгюле Мехмедова от Движение за права и свободи и Ивайло Игнатов, повдигнат от Политическа партия „ Воля ". В деня на вота в селото ще бъдат разкрити две секции. Секцията, която ще се обитава в читалището, е с самостоятелен асансьор, приспособен за хора с трайни увреждания. С право на избор в обитаемото място са 1108 души. До частични избори в село Тръстеник се стига поради настъпила гибел на определения за кмет на 26 октомври 2015 година Валентин Великов.

Кметски избори ще има и в село Ябълково, община Димитровград, област Хасково. Там в кметската конкуренция ще вземат участие Вангел Попов от ГЕРБ и издигнатият от Инициативен комитет Костадин Атанасов. До провеждането на непълен избор се стигна откакто Общинската изборна комисия в Димитровград предварително приключи пълномощията на кмета Антон Илиев, за който инспекция откри, че е бил вписан в Търговския указател като член на Управителния съвет на земеделска кооперация в селото, което нарушава закона. На територията на село Ябълково са разкрити 2 изборни секции, а право на глас имат 1146.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР