Ден за демонстрация на способности на четвъртата съвместна международна подготовка

...
Ден за демонстрация на способности на четвъртата съвместна международна подготовка
Коментари Харесай

Военни от три държави показаха умения на връх “Перелик”

Ден за проява на качества на четвъртата взаимна интернационална подготовка „ Родопи – 24 “ се организира в региона на м. „ Перелик ”.



Военнослужещите извършиха тактически задания по защита, нахлуване, десантиране по способа „ Бързо въже “ и евакуация на ранен. Имаше и неподвижен показ на съоръжение, екипировка и уреди, употребявани от алпийците.



На събитието участваха министърът на защитата Тодор Тагарев, зам.-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, регионалният шеф Захари Сираков, ръководителят на Общинският съвет Димитър Кацаров, секретарят на община Смолян Момчил Николов, кметът на Чепеларе Боран Хаджиев и други



Преди това формалните лица бяха посрещнати в 101-ви Алпийски полк.



В взаимната подготовка „ Родопи – 24 “, която се организира от 19 до 28 март т.г. в региона на гарнизон Смолян, вземат участие към 350 военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, 101-ви Алпийски полк, 110-и логистичен полк - Пловдив, Военномедицинска академия, 24-а Авиобаза – Крумово, Република Хърватия и Република Австрия, както и наблюдаващи от Центъра на НАТО за планинска подготовка от Република Словения.



Офицер планиращ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, офицер провеждащ учението е командирът на 101 алпийски полк полковник Стефан Димов, а шеф е заместител командирът на 101 - ви Алпийски полк подполковник Иван Запрянов.

Цел на взаимната подготовка,,Родопи 24 “ е да се поддържат и покачват качествата на алпийските формирования за водене на бойни дейности в планинско- гориста околност през зимата, както и да се усъвършенства оперативната съгласуемост с формированията от НАТО и страните членки на самодейността за планинска подготовка / „ EU Pooling & Sharing Mountain Training Initiative – EU P& S MTI ”/.



Съвместната подготовка “Родори 24 ” се организира на два стадия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР