Ден след празненествата по случай 134-годишнината от Съединението на България

...
Ден след празненествата по случай 134-годишнината от Съединението на България
Коментари Харесай

Ще се случи ли чудо на Уембли?

Ден след празненествата по случай 134-годишнината от Съединението на България идва ред на един от дълго чаканите мачове на българския народен тим по футбол за годината - гостуването на Англия на митичния "Уембли " в дуел номер 4 за "трикольорите " от европейските квалификации за Евро 2020.

Селекцията на Красимир Балъков се изправя против един от най-стойностните национални гарнитури в света. Тимът на Гарет Саутгейт е формиран напълно от звезди, подвизаващие се в най-силните тимове в 5-те най-елитни шампионати във футболна Европа. Сред звездите, против които България евентуално ще би трябвало да се изправи, личат имената на младата суперзвезда на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо. голмайсторът на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг, както и един от най-хубавите 9-ки в актуалната игра - нападателят на Тотнъм Хари Кейн.

Срещу тази селекция Балъков ще се надява звездите на Лудогорец - Вандерсон и Марселиньо, да съумеят да внесат нужното техническо качество и самообладание, с цел да могат "лъвовете " да намерят способи да застрашат британската врата. За Вандерсон това ще е и цялостен дебют с националната фланелка. Редом до тях в нахлуване се чака да стартира и Ивелин Попов, който да внесе небходимия опит на един толкоз емблематичен стадион.

Балъков към момента умува, дали да заложи на стража на Етър Христо Иванов, за който това също би бил цялостен дебют за тима, или да избра по-изпробвания вид със стража на Лудогорец Пламен Илиев. В защита се чака Николай Бодуров да предвожда българите, макар проблемите в клубния му ЦСКА. Останалите му сътрудници в 4-та откъм гърба се счита, че ще са Страхил Попов, Васил Божиков и Антон Недялков.

В полузащитата Бала се чака да потърси непоклатимост и повече дарба за отнемането на топката. Георги Сърмов и Кристиян Малинов ще са най-вероятните титуляри, които се чака да работят зад Ивелин Попов, Вадерсон и Галин Иванов. В ролята на нападател българският селекционер ще употребява Марселиньо, без значение, че това ще е нетипична за играча роля.

Двубоят е с начален час 19:00.

Вероятни стартови сформира:

Англия: Джордан Пикфорд, Трент Александър-Арнолд, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Бен Чилуел,Джордан Хендерсън, Рос Баркли, Деклан Райс, Рахийм Стърлинг, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд

България: Пламен Илиев Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Сърмов, Кристиан Малинов, Ивелин Попов, Вандерсон, Галин Иванов, Марселиньо
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР