Дебатът за името на отбора на Вашингтон от НФЛ започва отначало

...
Ден след поемането на контрола над Вашингтонските командири, Джош Харис
Коментари Харесай

Ден след поемането на контрола над Вашингтонските командири, Джош Харис сияеше, че поема отбора от НФЛ, за който той и съсобственикът Мич Рейлс подкрепяха като деца.

„Израснах със Сони Юргенсен, Били Килмър, Джо Тейсман, Марк Рипиен, Дъг Уилямс, Джо Гибс, Хогс, Даръл Грийн, Джон Ригинс и останалите от тези легенди и три шампионата на Супербоул, “ каза Харис. „Тогавашните Редскинс бяха отборът, от който всички искаха да бъдат част.“

Рейлс говори за преместване в района и отказ от Питсбърг Стийлърс за „тогавашните Редскинс“. Отборът не се е наричал така от 2020 г., когато Дан Снайдер, под натиск от спонсори по време на националната разправа срещу расизма след смъртта на Джордж Флойд, изостави името, за което настояваше повече от две десетилетия като собственик, че никога няма да изостави.

Джордж Флойд, това е просто умопомрачително за мен."

Речникът на Webster's New World College Dictionary за "redskin" казва, че "сега се смята от мнозина за обиден термин." < /p>

Една група, която настоява за връщане на старото име, твърди обратното. Били Дикман от Асоциацията на пазителите на индианците, която е започнала петиция за връщане на старото име, твърди, че терминът се отнася до местна церемония по кръвен корен за воини, а не препратка към цвета на кожата.

„Ново начало“?  

„Това е символ на статус. Не става въпрос за етническа принадлежност", каза Дикман, чието име като член на племето Kiowa в Оклахома е Tsay Goon Pi Tahlee. "Фактът, че (новите собственици) всъщност отново използват терминологията, означава много, защото сякаш имат възможност за ново начало и ако искат да получат това ново начало, това е перфектната възможност."

Ново начало - евентуално ново ребрандиране - е възможно, но връщане към старото име не се появява в картите. Президентът на екипа Джейсън Райт, който беше нает от Снайдер през лятото на 2020 г. да ръководи бизнес частта на организацията и остана на тази работа при нова собственост, каза по радио Вашингтон миналата седмица, че е " не се разглежда - точка."

Това изявление предизвика критики от Асоциацията на пазителите на индианците - и похвали от IllumiNative и Националния конгрес на американските индианци, които казаха, че са писали на екипа в отговор на подновената употреба на старото име, за да повтори своето противопоставяне на местните талисмани и изображения.

„Използването на неразрешени местни „тематични“ спортни талисмани увековечава вредата и дехуманизира нашите граждани, засягайки както местните, така и неместните лица, и особено нашите деца“, каза изпълнителният директор на NCAI Лари Райт младши в изявление.

„NCAI остава ангажиран с насърчаването на проактивно партньорство с ръководството на „Командирите“ на Вашингтон, като гарантира, че вредното минало няма да се повтори с бъдещите поколения.“

Възможни пътища  

Докато Люис, професорът по маркетинг, поставя под съмнение предимствата на използването на старото име, той признава човешката природа на някои дългогодишни фенове, които не се чувстват добре дошли, откакто то е премахнато.

Това, смята той, може да бъде решено чрез наблягане на града - който беше част от преходния период през 2020 г. и '21, когато „Футболен отбор на Вашингтон“ беше официалното име.

Чарлз Грантъм, директор на Центъра за спортен мениджмънт в университета Сетън Хол, смята, че разговорите за името са вторични за промяната на културата в организацията след скандалите със Снайдер, които предизвикаха смяната на собствеността.

„Интересът е налице“, каза Грантъм. „Търсенето на отбора е налице. Няма съмнение за това. Но това, което се изисква и което е необходимо, е културна промяна, за която Джош и Меджик и другите 20-тина собственици настояват.“

Доказателствата за това търсене са ясни: Кемпът привлече хиляди фенове и командирите обявиха, че откриването на сезона на 10 септември на FedEx Field срещу Аризона е разпродадено.

Харис, когато го попитаха за името на Commanders на встъпителната си пресконференция, каза, че не става дума за това как се чувства, а „за това как градът се чувства за всички тези неща“.

Проучване на Washington Post, проведено през февруари 2022 г. точно след промяната на името, установи, че сред 904 жители на окръг Колумбия 49% или не харесват, или мразят новото име.

„Общо е“, каза Луис. „Концепцията за брандиране на Commanders може да са платили много пари за нея, но това е нещо, което студентите биха измислили за половин час.“

Echo Hawk е съгласен за липсата на името Commanders - просто не с връщането на миналото.

„Толкова много хора смятат, че името Commanders е ужасно име, така че не се учудвам, че може да искат да го променят“, каза тя. „Но защо ще се плъзнете обратно към наследството на расизма, е извън мен.“

За новите собственици, по-специално Харис и Рейлс, Редскинс беше името на отбора, когато растяха в Мериленд и ходеха на RFK Stadium като фенове.

„Никога не сме пропуснали мач“, каза Ралес.

Това беше и когато Вашингтон печелеше. Под ръководството на Гибс отборът спечели Супербоул три пъти през 80-те и началото на 90-те години.

Под три различни имена Вашингтон успя да стигне до плейофите само шест пъти за 30 години.

"Червенокожите имат три Супербоула. Командирите имат нула", каза Луис. „Толкова е просто на някакво ниво.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР