Ден след острото изявление на държавния глава за случая с

...
Ден след острото изявление на държавния глава за случая с
Коментари Харесай

Спорът за държавната охрана: НФСБ предлага шефът на НСО да решава кой ще бъде пазен

Ден след острото изказване на президента за случая с офицери на НСО в Росенец, министър председателят предложи смяна в закона за службата.

Борисов изиска единствено ръководителят на НСО да носи отворност, кой и по какъв начин да бъде охраняван с държавни пари. Идеята е стартирана на незабавен съдружен съвет сред ГЕРБ и Обединение патриоти.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов анонсира поправката и посочи, че когато е бил вицепремиер е попитал службите за какво охраняват почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган

„ Г-н Радев, който тогава беше президент, не прояви никакъв интерес. Той не попита, не се поинтересува. Защо - не знам. Изведнъж, когато влязохме в надали не избирателен интервал, тогава се раздвижи и раздвижи по тези въпроси. Аз съм изрично срещу да бъдат охранявани, тъй като те са богати хора “, разгласи Валери Симеонов.
Скандалът „ Росенец “: ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ внасят промени в Закона за НСО Предвижда се началникът на НСО да носи цялата отговорност за лицата, които подлежат на защита
От ГЕРБ осъдиха дейностите на охранителите на плажа, само че вмениха отговорност на Румен Радев за решението политиците Ахмед Доган и Делян Пеевски да бъдат защитавани от службата. То се взима в комисия, свикана от началника на НСО.

„ Началникът на службата на НСО, той предлага плана за решение, дневния ред на комисията, той я привиква, въз основа на сигналите за заплаха от страната. Контролът и управлението е на президента. Началникът на НСО уведомява президента по лична самодейност “, изясни Димитър Лазаров от парламентарната комисия за надзор над службите.

Когато предстоящата комисия се събере, ще прегледа данните за нужда от защита и ще реши кой и дали би трябвало да бъде защитаван, сподели един от членовете й – основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той разяснява и дейностите на служителите на реда при случая на плажа.

„ Колегите са си свършили всички пълномощия, които им се поставят по закон. Те са открили и от едната старан участниците, и от другата, уточни Ивайло Иванов основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Докладвано е на способената прокуратура и в случай че ни бъде разпределено да правим някакви спомагателни дейности ще ги правим, добави той.
Гешев за абсурда с НСО: Прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички Главният прокурор заяви, че 13 души са задържани по време на спецакцията в Габрово
А ето какво сподели по случая основният прокурор Иван Гешев:

„ Прокуратурата няма желание да бъде въвличана в дребни политически игрички, наближава година на избори, дори акциите са много по-рано “.

Когато президентът обясни позицията си дали ни има доверие или не, тогава мога да разясня, сподели още основният прокурор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР