Ден след обявяването от руския президент Владимир Путин на частична

...
Ден след обявяването от руския президент Владимир Путин на частична
Коментари Харесай

Появиха се кадри с тълпи от мъже във военните комисии в Якутия и Чечня ВИДЕО

Ден след оповестяването от съветския президент Владимир Путин на частична готовност в цялата страна, в мрежата се появиха фрагменти, на които се виждат тълпи от мъже във военните комисии в няколко района на Русия. Видеото беше оповестено от каналите на Telegram в четвъртък, 22 септември.

Един от тези видеозаписи, според авторите на обявата, е сниман в Якутия (Република Саха, Руска федерация) до една от военните служби. Видеото демонстрира огромен брой мъже, които се насочват към оградена зона.

Междувременно военният комисар на Якутия каза, че преди всичко ще бъдат призовани единствено тези жители на Руската федерация, които са служили преди не повече от три години, били са на боен доклад и са развили умения за военна работа. Освен това той означи, че тези поданици на републиката, които са регистрирани в армията, са длъжни да останат на територията на Якутия, без да напущат други райони. В взаимозависимост от позицията на мобилизираните се дава обещание заплата от 205 000 рубли на месец.

Също по този начин в мрежата се появи видео, което съгласно каналите на Telegram демонстрира процеса на готовност в Чеченската република. На фрагментите можете да видите по какъв начин навалица от хора, съпроводени от хора във военна униформа, се насочват евентуално към военната работа.

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин на 21 септември обяви частична готовност. Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че 300 000 души от резервистите ще бъдат призвани в армията.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР