Ден след най-тежката си загуба от 10 години Байерн (Мюнхен)

...
Ден след най-тежката си загуба от 10 години Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

"Байерн" се раздели с треньора си Нико Ковач

Ден след най-тежката си загуба от 10 години " Байерн " (Мюнхен) разгласи, че се разделя с треньора си Нико Ковач. В събота баварците бяха разгромени с 1:5 при гостуването на " Айнтрахт " (Франкфурт) и останаха на четири точки от първото място.

На формалния си уебсайт " Байерн " разгласи, че в неделя е извършена среща сред президента Ули Хьонес, изпълнителния шеф Карл-Хайнц Румениге и спортния шеф Хасан Салихамиджич, които са предложили на Ковач двете страни да се разделят.

" Представянето на отбора в последните седмици демонстрира, че би трябвало да предприемем дейности. Имахме откровен диалог с Нико и постигнахме сделка да се разделим. Съжаляваме за развиването на нещата ", сподели Румениге.

Ковач, който е някогашен състезател на баварците застана отпред на отбора през лятото на 2018 година В 65 мача той записа 45 победи, 12 равенства и осем провали при голова разлика 169:73. Под негово управление " Байерн " завоюва купата и Купата на Германия.

FC Bayern trennt sich von Niko Kovač:https://t.co/JbpIQqefBJ
— FC Bayern München (@FCBayern) November 3, 2019

Временно отпред на тима ще застане Ханзи Флик, който е някогашен асистент треньор на немския народен тим и влезе в щаба на баварците при започване на сезона.

Ковач е първият треньор в Бундеслигата от началото на сезона, който е уволнен. Заедно с него от " Байерн " си потегля и брат му Роберт Ковач, който беше асистент треньор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР