Ден след като училищния звънец би за първи път, един

...
Ден след като училищния звънец би за първи път, един
Коментари Харесай

Двуметров габион пази спомена за незабравим учител, историк ...

Ден откакто учебния звънец би за първи път, един от паметните пещерски учители получи и своето почтено място в " Алеята на славните пещерци ". Двуметров габион ще пази загатна за незабравимия преподавател и шеф Стефан Попчев, заяви Мария Джуркова, която е измежду основателите на истинския план.

Освен къси биографични данни парковото оборудване е оборудвано и по традиция с QRкод, който извежда посетителите в уебсайт с подробна информация за светлата персона на локалния историк и краевед.

Стефан Попчев е третата персона, определена с гласоподаване в анкетата за публично допитване. В него пещерци разпознаха същинския страж на историята на родопския град.

" За реализирането на плана, както към този момент е известно мотор, сърце и осигуряващ финансирането е доктор Николай Пенев. Участвам и аз със скромна помощ. Проектът среща поддръжката на Община Пещера в лицето на кмета Йордан Младенов, а в днешното премеждие, наречено " слагане на габион и пълненето му с камъни " на терен ефективно присъединяване взеха Илиян Петров, Георги Смилянов и най-работливите Коста и Митко, както и преминаващи жители. На всички голямо благодаря! " - разяснява Мария Джуркова. И добави, че се надява почтено да е почетена паметта на историка, дал своя голям принос за Пещера.

Припомняме, че първите два забавни обекта в " Алеята на славните пещерци " са пейка-книга на Спасителя на града Осман Нури, предотвратил по време на турското иго кръвопролитие и опустошение на Пещера, сходно на това в Батак. Вторият бе арка, отдадена на огромния български политик и боен деятел Михаил Такев.

За реализацията на плана е определен новаторски метод, който да е забавен за младежите. Така доброволно се разпалва любознанието им към историята на родния край, тъй че тя да остане в паметта и на идващите генерации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР