Ден, след като Северна Корея обяви поредния ракетен тест, държавната

...
Ден, след като Северна Корея обяви поредния ракетен тест, държавната
Коментари Харесай

Северна Корея заплаши с нови ракетни опити

Ден, откакто Северна Корея разгласи следващия ракетен тест, държавната телевизия на комунистическата страна сподели видеозапис от изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета Хвасон-18. Опитът бе следен от водача Ким Чен-ун, брачната половинка и щерка му.

Цитиран от държавната новинарка организация КЦТА, Ким акцентира нуждата " в никакъв случай да не се подценяват безразсъдните и безотговорни военни закани от враговете... и да им се противодейства мощно с по-офанзивни дейности ".

Междуконтиненталната балистична ракета Хвасон-18 е усъвършенствана версия на балистична ракета с твърдо гориво, която се счита за най-мощното оръжие на Севера.

Вграденото твърдо гориво прави изстрелванията по-трудни за идентифициране от непознати страни, в сравнение с ракетите с течно гориво, които би трябвало да бъдат заредени преди политане.

Много задгранични специалисти настояват, че Пхенян към момента има да преодолява някои софтуерни трудности, с цел да се снабди с надеждни междуконтинентални балистични ракети с нуклеарни глави, като да вземем за пример такава за отбрана на бойните глави от суровите условия на повторното нахлуване в атмосферата.

„ Хвасон-18 “ е била изстреляна под висок ъгъл, с цел да избегне прилежащите страни, и е прелетяла разстояние от 1002 км за 73.5 минути на оптималната височина от 6518 км.

Междувременно Южна Корея и Съединени американски щати са пред основаване на двустранна интегрирана система за въздържане.
Северна Корея изстреля в два следващи дни балистична ракета с дребен обхват и междуконтинентална балистична ракета. Това е съществено предизвикателство за сигурността на Корейския полуостров и света. Северна Корея ще разбере, че нейните провокации ще се върнат назад към нея с по-голяма мощ.
Юн Сук Йол – президент на Южна Корея

Срещата на нуклеарната консултативна група във Вашингтон предходната седмица приближи Южна Корея и Съединени американски щати до образуването на интегрирана система за въздържане. Мощен, нуклеарно основан алианс Корея-САЩ става скоро действителност.

На този декор бойци от специфичните сили на Сеул и Вашингтон организират взаимно обучение за възстановяване на оперативната съгласуемост. Това се случва на фона на повишената военна интензивност на Севера. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР