Ден, след като разследваният от прокуратурата добрички депутат от ГЕРБ

...
Ден, след като разследваният от прокуратурата добрички депутат от ГЕРБ
Коментари Харесай

След суджуците, гейт и с пуканки, сладоледи и името на бургаския кмет

Ден, откакто разследваният от прокуратурата добрички народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов напусна Народното събрание поради злоупотреби с името на премиера Бойко Борисов, зам.-председателят на партията и кмет на Бургас Димитър Николов разгласи в ефира на bTV, че и той е бил забъркан в сходни сюжети в своята община.

„ И на мен са ми се случвали сходни дребни произшествия – с точки за сладолед, мартеници, пуканки… Злоупотребява се с името на кмета, тъй като се счита, че бързо ще се получи разрешение”, изясни Николов. Той беше безапелационен, че не знае за по-големи проблеми (като да вземем за пример 4 тона суджук, желани от негово име-б.р.) и уточни, че всички в Бургас могат да се свържат с него.

--> Той назова „ полускандал” сюжета с депутата, придобил популярност като „ Суджукгейт” и изрази мнение, че тематиката към този момент е завършена с отдръпването на народния представител и рокадите в издигналата го конструкция.

Знаел ли е зам.-председателят на ГЕРБ за злоупотребите в Добрич, наричани от някои „ дерибействане”? „ До мен не е стигала такава информация, в случай че знаех, щях да сигнализирам”, отговори Николов.

60% повече тежки произшествия

Като собствен приоритет кметът уточни завършването на започнатите инфраструктурни планове. Южната дъга на Бургас е покрай довеждане докрай, само че е сериозен е казусът в северна посока – към Несебър, Слънчев бряг и Варна.

Трафикът е извънредно сериозен както от летовници, по този начин и от поданици на Северна България, които избират да пътуват към София през Автомагистрала „ Теакия”. В резултат се образуват тапи, а тежките произшествия са с 60% повече спрямо предходната година. Броят на жертвите също пораства, уточни Димитър Николов.

Затова до една година би трябвало да бъде приключен 4-лентовият път до Слънчев бряг, а редом ще се построява северният обход на Бургас, с цел да не минават през града всички пътуващи, които употребяват автомагистралата.

Колко са налични плажовете

Могат ли хората с увреждания да стигат до плажовете? В началото на юли bTV потегли дружно с младата Грета Аспарухова към няколко плажа на Южното Черноморие, включително – два в Бургас.

Достъпните тоалетни постоянно се оказват заключени, а рампите не стигат до водата.

--> След нашия репортаж наемателят на плаж Крайморие Николай Димитров реши да обособи обособена зона за хора с увреждания, до която има избавител. „ Те не са хора втора употреба и мисля, уверен съм даже, че този образец ще бъде инфекциозен за останалите колеги”, акцентира Николай Димитров.

„ Тези рампи за досегаемост до плажа са част от нужните условия към един концесионер, те са му вменени по договор”, разяснява Димитър Николов. По думите му обаче все още само Министерството на туризма може да принуди концесионерите да извършват условия, а чиновниците на ведомството са прекомерно малко за непрекъснат надзор на всички места.

„ Аз и сътрудниците от общините постоянно сме упорствали по този начин да се промени законът, че най-малко по един плаж знаков общината да има право да стопанисва – по този начин кметът може директно да влияе”, уточни Николов.

Общините са глухи за мощния звук

Бургаският кмет уточни, че може в предишното да е бил конкурент на водача на НФСБ Валери Симеонов, само че двамата са в положение да работят дружно и са го потвърдили в интервала, в който националистът беше ръководител на Общинския съвет в морския град.

„ Той си отстоява позициите и правилата, герой е. Мисля, че тематиките, с които се е захванал, изключително по нашето Черноморие, ще ги докара докрай”, акцентира Димитър Николов.

Според него вицепремиерът към този момент вижда пропуските в законите и нормативната уредба във връзка с контрола и глобите. Николов даде образец с обстоятелството, че общините получават извънредно доста сигнали за повишени равнища на звук, само че сами не могат да установяват и глобяват.

Велосипедите чартърен стават все по-масови

100 велосипеда се отдават чартърен в Бургас, като най-новата облага е електровелосипед, който се зарежда на специфична стоянка. Този вид колело доста понижава физическите старания за придвижване и има заряд за 80 км каране.

Проектът работи към този момент 4 години в общината, като на няколко места има и построени станции за ремонт.

Велосипедистите имат разполагаем над 60 км алеи и по този начин от ден на ден и повече хора вземат решение да се придвижват на две колела.

--> Не липсват и проблеми. „ Намирали сме колела в изби, в гаражи. Често се крадат, само че GPS работи безкомпромисно”, сподели кметът.

По думите му огромна част от нарушителите са малолетни или посетители на града.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР