Ден след като от Брюксел президентът Румен Радев обяви, че

...
Ден след като от Брюксел президентът Румен Радев обяви, че
Коментари Харесай

ГЕРБ би подкрепила бъдещи санкции в ядрената енергетика срещу Русия

Ден откакто от Брюксел президентът Румен Радев разгласи, че България не би подкрепила новия 10-ти пакет европейски наказания против Русия, в случай че те засягат нуклеарното гориво, в нарочна конференция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му е на противоположното мнение. Борисов се застъпи за бърз градеж на нови нуклеарни мощности, само че " за " възможни наказания против Русия.

 Румен Радев: България ще наложи несъгласие върху възможни европейски наказания върху нуклеарното гориво от Русия Румен Радев: България ще наложи несъгласие върху възможни европейски наказания върху нуклеарното гориво от Русия

" С големи старания успяхме да приемем закони, които да диверсифицират на 100% горивото за двата ни нуклеарни реактора с " Фраатом " и " Уестигхаус ", тъй че да се откъснем от нуклеарната взаимозависимост. Освен това беше признат закон, с който да се закупят, с цел да може когато изтекат 15-те години на 5-ти и 6 -ти реактор на АЕЦ " Козлодуй ", дотогава да сме построили съответната енергийна нова мощ. Така че в случай че има наказания към нуклеарната енергетика на Русия, ние да ги подкрепим, като през това сме си построили съпътстващата нова мощ ", сподели Борисов.

Коментирайки изявлението на президента Борисов избегна да подлага на критика Радев и пренасочи офанзивите си към " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". По думите му Радев си бил подобен, вярвал, че Крим е съветски и поредно си следвал тази политика. Затова съгласно него виновниците били не в президентството, а пред него. Той иронизира острата на против президента и се обърна с въпрос към обединяването дали чака поддръжка от ГЕРБ на митинга на " Дондуков 2 " тази вечер.
За петък, в 18.30 е плануван митинг пред президентството против Румен Радев. Демонстрацията под надпис се провежда от самодейност " Бъдеще с памет ". Според уредниците Румен Радев още веднъж се е показал като бранителят на Кремъл в Европейски Съюз, в прорез с българския народен интерес и приканват всички демократично мислещи българи да изразят своята позиция против изявлението на Радев.
" Техните остри заявления и шумни такива тупаници на тупани пред президентството не носят безусловно нищо. Ние сме се борили от първия ден. И желая да ги запитвам, когато афишират митинг през днешния ден желаят ли и ние да отидем и аз дигна пестник от другата страна, както те направиха ", попита Борисов и добави, че в случай че ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Движение за права и свободи били създали евроатлантическо държавно управление, в този момент различен щеше да е на съвета ".

 " Демократична България " подлага на критика президента за изявленията му от Брюксел

След това Борисов похвали Радев, че " относително добре се оправя " и сподели, че съгласно него митингите против него са закъснели. После обаче посочи, че се справял единствено в някои неща като уточни кои: " През неговото държавно управление не се поддаде на популизма на Кирил и Асен да отвори бюджета и да съсипе финансовата дисциплинираност. За глобите го подлагам на критика ", сподели Борисов.

Скачайки от тематика в тематика водачът на ГЕРБ неведнъж нападна " Продължаваме промяната " като ги упрекна, че те не желаят да носят отговорност и да има държавно управление, и допусна, че такова няма да има и след локалните избори. " Остава да се молим на Господ Радев да ръководи рационално ", вметна Борисов.

След рецензиите обаче някогашният министър председател още веднъж се върна на отколешната си теза, че вижда допустима коалиция единствено " с четирите евроатлантически партии ". За да има такава евроатлантическа политика ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Демократична България " и Движение за права и свободи би трябвало да създадат държавно управление след предварителните избори на 2 април, загатна той като не изключи и взаимно ръководство с " Български напредък ", в случай че партията на Стефан Янев успее да прескочи 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание.

" Подписваме или се договаряме пред обществото какво ще вършим ", зададе формулата Борисов и сподели, че имало 10-15 неща, които са значими без да дава елементи. " Демокрацията изисква да се съобразиш с тези, които са най-вече. Вместо да клечиме по студа, да се договорим и да създадем държавно управление ", върна се отново той към тематиката за митинга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР