Ден след като Котел отбеляза тържествено годишнината от рождението на

...
Ден след като Котел отбеляза тържествено годишнината от рождението на
Коментари Харесай

Средно училище Георги Ст. Раковски отбеляза патронния си празник

Ден откакто Котел означи тържествено годишнината от рождението на Георги Раковски, едноименното приблизително учебно заведение в града празнува патронния си празник.

Заключителната част от тържествената стратегия, която се организира в границите на седмица, се състоя през днешния ден с посрещане на знамето на учебното заведение, последвано от празнично слово на шефа му господин Стефан Дондев. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ, секретарят Христо Карабекиров, шефът на дирекция „ Социални и филантропични действия “ Десислава Пепелишева и други



По мотив празника си, от учебното заведение бяха организирали богата стратегия, включваща разнообразни прояви, освен за своите ученици, само че и за жителите и гостите на града. За тях учители и възпитаници влязоха в разнообразни функции, измежду които и в тази на самия Георги Раковски.

Сред най-интересните училищен прояви бяха кулинарния уъркшоп, изложбата на гербове от еко материали, историческата викторина „ Признателните потомци на Раковски “, музикално-литературния театър " Раковски - герой за независимост " и възстановка на образователен час от времето на Възраждането.

Събитията във връзка патронния празник на СУ „ Георги Ст. Раковски “ се организираха с общителното подпомагане на Община Котел, Туристически информативен център - Котел, Исторически музей – Котел и Народно читалище „ Съгласие-Напредък-1870 година “ – Котел.

Следващите прояви, в които възпитаници от локалното учебно заведение ще вземат ефективно присъединяване са в дните 18-26 април. Тогава те ще показват характерния комизъм в котленския фолклор, локалните бадемови и напукани какаови сладки и великденската обредност в котленско. Мястото на презентациите ще бъде ТИЦ-Котел /бивш Младежки дом/, а входът ще е свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР