Ден след като историческо гласуване свали председателя Кевин Маккарти и

...
Ден след като историческо гласуване свали председателя Кевин Маккарти и
Коментари Харесай

Глобалните последици от кризата в Конгреса

Ден откакто историческо гласоподаване смъкна ръководителя Кевин Маккарти и остави долната камара на Конгреса в неопределеност, към момента няма ясна резолюция към рецесията.

Камарата на представителите излезе във почивка най-малко до идната седмица, защото шепа републикански депутати намерено или частно се борят за най-високия пост.

Последствията от протеста на дребна секта твърдолинейни консерватори обаче стават все по-ясни - и евентуално ще се усетят както в стопанската система на Съединени американски щати и по бойните полета на Украйна.

Ето по-задълбочен взор върху два от най-големите проблеми:

Помощта за Украйна е изложена на риск

Администрацията на Байдън предизвестява от седмици, че средствата, отпуснати от Конгреса за помощ на Съединени американски щати за украинските военни старания са съвсем изчерпани. Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан предвижда „ плъзгаща се канара на спиране “ от началото на октомври, в случай че Конгресът не позволи десетки милиарди долари повече за покриване на останалата част от годината.

Под натиска на десните членове на Камарата - същите консерватори, които смъкнаха господин Маккарти във вторник - спомагателни средства не бяха утвърдени.

Сега, с напускането на господин Маккарти, непосредствената възможност за приемане на нова помощ в скоро време наподобява доста понижена.

Камарата няма да може да направи нищо значително, до момента в който камарата избира нов ръководител. На този стадий най-рано, което може да се случи, е средата на идната седмица.

Освен това всеки, който поеме работата, ще бъде най-малко под същото напън – и се сблъскват със същите алтернативи – като господин Маккарти.

Съюзниците на Украйна споделят, че им липсват муниции Как Норвегия изпреварва Съединени американски щати във връзка с разноските на Украйна

Републиканци като Мат Гетц, който оглави устрема за събаряне на оратора, и Марджъри Тейлър Грийн, които поддържаха господин Маккарти, са изрично срещу повече украинска помощ. И всеки оратор, който гласоподава по въпроса, съвсем несъмнено ще се сблъска с въстание от десния фланг на републиканците.

Новият оратор може да се опита да опакова Украинска помощ дружно с консервативни цели като гранично финансиране, което ще я направи по-приятна за десните. Това обаче би заплашило поддръжката на демократите в камарата, а тълпата от Грийн и Гетц е отхвърляла сходни старания преди.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР