Ден след атаката с боя срещу Стоунхендж климатични екоактивисти получиха

...
Ден след атаката с боя срещу Стоунхендж климатични екоактивисти получиха
Коментари Харесай

Екоактивисти се надигнаха срещу Тейлър Суифт във Великобритания

Ден след офанзивата с багра против Стоунхендж климатични екоактивисти получиха достъп до летището в Обединеното кралство, където се намира самолетът на поп сензацията Тейлър Суифт, като напръскаха и други частни самолети с оранжева багра.

Част от тях съумяха да стигнат до аерогарата на летище Станстед, североизточно от Лондон, се споделя в изказване на групата за митинги против климатичните промени Just Stop Oil, оповестяват международните информационни организации.

През 2022 година Тейлър оглави лист, оповестен от английската маркетингова компания за резистентност Yard, на " най-големите извършители на излъчванията на CO2 от частни самолети " измежду звездите.

От лондонската полиция оповестиха за пресата, че са задържани две дами на възраст 22-28 години по съмнение в незаконно увреждане и интервенция в националната инфраструктура. Те са употребявали пожарогасители, цялостни с оранжева багра, с цел да напръскат два частни самолета.

The Guardian осведоми, че са били задържани след случая, малко преди празненствата за лятното слънцестоене на паметника, които трябваше да стартират в четвъртък вечерта.

През последните месеци Just Stop Oil се е насочила към редица културни институции, в това число към разваляне на кутията с Магна Харта в Британската библиотека и заливане с доматена чорба на картината " Слънчогледи " на Винсент ван Гог в Националната изложба.

В изказване по отношение на митинга в Стоунхендж организацията съобщи, че е време за " мегалитни дейности " за прекъсване на добива и изгарянето на нефт, газ и въглища до 2030 година

" Продължаването на изгарянето на въглища, петрол и газ ще докара до гибелта на милиони хора. Трябва да се обединим, с цел да защитим човечеството, другояче рискуваме всичко. Ето за какво Just Stop Oil упорства идващото ни държавно управление да подпише правно обвързващ контракт за последователно прекъсване на потреблението на изкопаеми горива до 2030 година "

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР