Ден преди политическият елит на Европа да се събере в

...
Ден преди политическият елит на Европа да се събере в
Коментари Харесай

НДК е домакин на форум, посветен на потенциала за инвестиции в Западните Балкани

Ден преди политическият хайлайф на Европа да се събере в София, в Националния замък на културата се организира конгрес, отдаден на капиталовия капацитет на Западните Балкани. Съорганизатори са българското европредседателство и форумът на бизнес водачите.

Две са поставените цели - да се открият опциите за районно съдействие, както и да се намерят подобаващите пазари за вложения.

Западните Балкани съставляват капиталова среда с 25 млн. души и Брутният вътрешен продукт към 130 милиарда евро.Ираван Хира, Български конгрес на бизнес водачите: Това е може би най-голямото бизнес събитие, насочено към Западните Балкани по време на Европредседателството, тъй че желаеме с тази полемика да хвърлим мост сред бизнесите в района. Искаме да покажем както на българските компании, само че по този начин и на всички интернационалните компании да погледнат в този район и да влагат.Емил Караниколов, министър на стопанската система: За вложителите е значимо освен да имат достъп до тезипазари, само че и в изискванията на измененията, през които тези стопански системи могат да преминат, да им се подсигурява предвидимост на средствата и равноправно отнасяне с локалните компании. Върховенството на закона и отбраната на вложителите, както и опциите за разрешаване на разногласия инвеститор-държава, са значима причина за избора на капиталова дестинация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР