Ден преди началото на финалния турнир за Money + Купа

...
Ден преди началото на финалния турнир за Money + Купа
Коментари Харесай

Съдийски семинар с треньори от клубовете в НВЛ се проведе в Пазарджик

Ден преди началото на финалния шампионат за Money + Купа България 2023, провеждащ се в град Пазарджик, НВЛ още веднъж семейства съдийски семинар с присъединяване на треньори от клубовете в Лигата. 

Събитието се провежда от НВЛ взаимно с НСВК (Национална съдийска комисия по волейбол). Разискани бяха най-новите трендове в съдийството, както и настоящи правила и промени в играта. Своя опит споделиха лекторите Александър Виналев, Ваня Първанова и Атанас Върбанов. 
 НВЛ: Без поддръжката от букмейкърите, спортът ни ще стане аматьорски НВЛ: Без поддръжката от букмейкърите, спортът ни ще стане аматьорски
" Съвременното съдийство се развива с всеки минал мач, а нашето състезание е все по-оспорвано и с доста забавни обстановки (както спортно-технически, по този начин и съдийски). За да не отстъпва единият аспект на другия, най-логичното е да организираме този семинар, на който представителите на тимовете да имат опция да чуят за настоящите трендове в съдийството. Надяваме се, че изясняватето на някои противоречиви моменти да остави фокуса върху волейболната игра вместо върху други странични фактори. Това е част от политиката на НВЛ за взаймодействие и добра кооперация със съдийската комисия, в която посока ще продължим да работим и с други начинания ", сподели Александър Виналиев, ръководител на комисиято по разпоредбите на играта. 

На събитието участваха Живко Желев, президент на НВЛ,както и Борис Халачев, координатор на съдиите към БФВолейбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР