Ден преди края на номинациите за парламентарните избори в Бангладеш

...
Ден преди края на номинациите за парламентарните избори в Бангладеш
Коментари Харесай

„Няма да се присъедини към фарсовото гласуване“: Лидерът на опозицията в Бангладеш преди изборите

Ден преди края на номинациите за парламентарните избори в Бангладеш на 7 януари, водещата опозиционна партия в страната удостовери, че няма да взе участие в гласуването, цитирайки нередности от държавното управление на министър-председателя Шейх Хасина.

Рухул Кабир Ризви, старши взаимен общоприет секретар на Националистическата партия на Бангладеш (BNP), сподели пред Al Jazeera, че „ няма късмет да участваме в изборите “, до момента в който не бъде изпълнено основно искане на партията. Четвъртък, 30 ноември, е последният период за подаване на номинации.

BNP желае Хасина да се отдръпна и да даде път на неутрално служебно държавно управление, което да организира изборите по „ свободен, почтен и благонадежден метод “.

Докато партията Awami League (AL) на Хасина отхвърли това, държавното управление също стартира репресии против BNP, като висши функционери и служащи на локално равнище бяха вкарани в пандиза по редица нови и остарели каузи, включващи главно принуждение и корупция. Много опозиционни водачи се укриха.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР