Ден преди Деня на благодарността, новоизбраният президент на САЩ Джо

...
Ден преди Деня на благодарността, новоизбраният президент на САЩ Джо
Коментари Харесай

Байдън призова към единство и отговорност преди Деня на благодарността

Ден преди Деня на благодарността, новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани в послание нацията към единение, като съобщи, че коронавирусът е опустошил нацията в близо една година.

В родния си щат Делауеър, Байдън напомни, че вирусът е донесъл доста болежка, загуба и възприятие на незадоволеност, която е разделило и разгневило американците.

" Знам, че страната се умори от битката, само че би трябвало да помним, че водиме война с вируса, а не между тях. Не между тях ", сподели той.

Байдън прикани сънародниците си да бъдат виновни по празниците, макар че традициите и моментите със фамилията са значими за всички.

Сега е време да си останем у дома, да носим маски и да съблюдаване обществена отдалеченост на открито, подсети той.

Tune in as I deliver a Thanksgiving address on the shared sacrifices Americans are making this holiday season and how we'll get through this crisis together.
— Joe Biden (@JoeBiden)
" Нека си спомним! Всички сме дружно в това ", сподели Байдън, като цитира данни за заболеваемостта и очакванията за всеобщо тестване и имунизиране скоро.

Вирусът е умъртвил повече от 260 000 души в Съединени американски щати от началото на февруари , когато е настъпила първата гибел, съгласно университета " Джон Хопкинс ". Повече от 12,6 милиона са инфектираните.

Празнуването на Деня на благодарността тормози управляващите от разгръщане на пандемията. Някои щати на Съединени американски щати стегнаха рестриктивните мерки си.

Съобщава се, че повече от 3 милиона души са минали през летищните пунктове от петък до неделя, игнорирайки рекомендацията на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите да си останат у дома.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР