Ден преди да започне посещението си в Германия турският президент

...
Ден преди да започне посещението си в Германия турският президент
Коментари Харесай

Едроган иска да обърне нова страница в отношенията с Германия

Ден преди да стартира визитата си в Германия турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в коментар във в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", че желае да бъде обърната нова страница в германо-турските връзки , съобщи ДПА.

Той прикани двете страни да натиснат бутона за рестартиране на техните връзки , които в този момент са в комплицирана обстановка.

" Н аша отговорност е да придвижим напред рационално нашите връзки на основа на нашите споделени ползи , да ги придвижим напред надалеч от ирационалните страхове ", споделя Ердоган в обява, озаглавена " Очаквания от Германия ".

 Турският президент Реджеп Тайип Ердоган БГНЕС
В нея той показва вяра, че чака Германия да поддържа неговата битка против оповестената отвън закона Кюрдска работническа партия, както и против ислямисткото придвижване на проповедника Гюлен , който Анкара счита за виновен за опита за прелом през 2016 г.-->

Ердоган п редупреждава и против повишаването на крайнодесния екстремизъм и против ислямофобията в Германия и Европа . Той дефинира ислямофобията от време на време като най-голямото затруднение в договарянията на Турция за участие в Европейски Съюз.

 Турският президент Реджеп Тайип Ердоган БГНЕС
Ердоган идва в Берлин на следващия ден следобяд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР