Ден преди да удари първият за новата учебна година звънец,

...
Ден преди да удари първият за новата учебна година звънец,
Коментари Харесай

Модерна STEM лаборатория откриха в СУ „Иван Вазов“ в Стара Загора

Ден преди да удари първият за новата образователна година звънец, в старозагорското СУ „ Иван Вазов “ откриха модерна STEM лаборатория.

Мотото на високотехнологичното място за учене и творене е „ Зелени дружно раSTEM ”. Лабораторията за естествени науки ще подтиква учениците да развиват своето мислене и умения, посредством забавни на практика занимания и колаборация сред другите обучителни дисциплини.

„ Реализирането на тази лаборатория е плод на дълготраен труд. STEM събира в едно просвета, технологии, инженерство и математика. През последните години се вижда неналичието на креативност в часовете, имам вяра, че пътят, по който вървим в този момент е верен. Така ще върнем оня откривателски дух, движил човечеството напред. Благодарение на Националната стратегия за модерна просветителна среда, бързата реакция на доцент Юлиан Ананиев – декан на Медицинския факултет на Тракийския университет и методологичната поддръжка на Кузман Кузманов – тази лаборатория е реалност. Тук децата ще вършат опити и творят просвета, преоткривайки я “, обърна се към гостите, учителите и учениците шефът на СУ „ Иван Вазов “ Динко Цвятков. Той сподели прегледен образец по какъв начин от елементарен код в компютъра, с помощта на разнообразни сфери на науката и технологиите, от 3Д принтера в ръцете на човек се появява действителен предмет.

С извънредно атрактивни опити бе показано образно идното образование на възпитаниците на „ Иван Вазов “. Преподавателят по биология и химия Стилияна Казълова, благодарение на възпитаници, разкри няколко от тайнствата на науката. Презентация на задачите, които си слага екипа на учебното заведение с новата облага,представи различен учител от школото – Нина Йорданова. 

„ Поздравявам ви сърдечно. Представянето на STEM центъра тук е прегледен образец за взаимовръзка сред другите равнища на просвета, обучение, институции. Обединението, което се вижда, е ключът към триумфа на всяко едно начинание. Развитието на екипа и на учебното заведение заслужава възторженостти. Сигурна съм, че ще имате още и нови достижения “, сподели отрасловият зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова.

Поздрав от разстояние към екипа на старозагорското учебно заведение насочиха още акад. Петър Кендеров и доцент Тони Чехларова от Българска академия на науките.  

Високотехнологичният център в СУ „ Иван Вазов “ е оборудван със модерни уреди и апарати за образование по физика, химия и биология. Той разполага с учебен програмен продукт, допускащ на учителите да основават уроци, фокусиращи интереса на учениците.

На формалното разкриване на лабораторията за просвета участваха още  Станимира Димитрова – шеф на отдел „ Образование “ на Община Стара Загора, Стоян Стоянов – зам. регионален шеф на Стара Загора, проф. Галя Кожухарова – Директор и ръководител на Съвета на ДИПКУ, Милена Йолдова – шеф на РУО – Стара Загора, доктор Христина Клисурова и част от екипа на Спасителен център за диви животни „ Зелени Балкани “, учители и възпитаници. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР