Ден преди да изтече срока за номинации за председател на

...
Ден преди да изтече срока за номинации за председател на
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП предлагат по един кандидат за шеф на антикорупционната комисия

Ден преди да изтече периода за номинации за ръководител на новия антикорупционен орган ГЕРБ и Българска социалистическа партия внесоха своите номинации за началник.

От ръководещата партия предстоящо издигат сегашния началник на комисията за конфискация Пламен Георгиев, а от Българска социалистическа партия на члена на комисията за спор на ползи Николай Николов.

Левицата показа претендента си в Народното събрание, до момента в който за номинацията на ръководещата партия се разбра от уеб страницата на Народното събрание.

Николов също беше в Народното събрание. Пред публицисти той съобщи: " Не се депозирам на въздействие. Новият антикорупционен орган би трябвало да работи съгласно четири правилото - предварителна защита на корупцията, професионален и самостоятелен орган, пропорционална интервенция в персоналния живот и тъждество на всички жители пред закона ".

Според Българска социалистическа партия Николов има дълготраен опит в областта на битката с корупцията. Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия изрази вяра ГЕРБ да поддържа претендента им, тъй като е добър експерт и избирането му би било късмет за спраяване с корупцията.

По непотвърдена информация от Обединени патриоти ще поддържат претендента на ГЕРБ. Няма данни дали Движение за права и свободи ще издигат претендент.

Новият орган беше основан с признатия в края на годината антикорупционен закон. Председателят се избира от Народното събрание, а след това депутатите избират по негово предложение останалите четирима членове. Сред тях един е заместник-председател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР