Ден по-късно е съобщено за снабдяването на България с още

...
Ден по-късно е съобщено за снабдяването на България с още
Коментари Харесай

Преди 60 години Българската гражданска авиация изпълнява своя първи презокеански полет

Ден по-късно е обявено за снабдяването на България с още два самолета " Ил-18 ":

Нови самолети за ТАБСО

София, 12 април 1964 година /БТА/ Гражданският ни въздушен превоз ще бъде екипиран с още два самолета " Ил-18 ". Днес на софийското летище се приземи първият нов красавец " Ил-18 ". Командирът на самолета Любомир Антонов рапортува пред заместник-министъра на превоза и известията Петър Кискинов, че първият полет от Москва до София е приключил сполучливо.

Новите самолети се разграничават от предходните по това, че продължителността на моторите им е удвоена от 3000 на 6000 часа, а междуремонтният пробег от 700 е повишен на 2000 часа. Те са по-комфортно оборудвани, имат ново модерно радиокомандване, което усъвършенства воденето на машината.

Новите самолети на ТАБСО ще оказват помощ да се разширят нашите интернационалните линии, по-бързо да се транспортират хилядите туристи от чужбина, които ще потърсят приятна почивка по красивото ни Черноморие.

***

Български " Ил-18 " се приземи в Лима

Лима, 13 април 1964 година /БТА/ Днес в 12 часа и 7 минути българско време в столицата на Перу, Лима, кацна турбовитловият аероплан " Ил-18 ", пилотиран от екипаж на ТАБСО с основен водач Иван Миланов. Тази заран в 4 часа и 20 минути самолетът беше в Асунсион /Парагвай/.

С този аероплан в Перу дойдоха спортисти от България, Чехословакия, Югославия и Франция, които ще вземат присъединяване в надпреварите за международно състезание по баскетбол за дами.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР