Ден на водното спасяване и първи стъпки в риболовството“ за

...
Ден на водното спасяване и първи стъпки в риболовството“ за
Коментари Харесай

Първи стъпки в риболовството и Ден на водноспасителния минимум в Априлци

Ден на водното избавяне и „ първи стъпки в риболовството “ за четвърта поредна година продължи и на рибарника в Общински парк Зла река на 11.06.2023 г от 9:30 ч в гр. Априлци на 11.06.2023 година (неделя), с което се не престават дните, отдадени и на предварителна защита от водните произшествия. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч.В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-17 години настойчиво се съревноваваха 11 деца, като всеки един от тях имаше право на компаньон, който има право да му оказва помощ и учи в замятане на въдица, окачване на примамка, откачане на улов и кепване.

Младите рибари обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката.
Е както времето по този начин и през днешния ден шанса не се усмихна на всички, само че пък посредством книжките, които им подариха доброволците “безопасност във водата “ всеки имаше и задачка да се запознае с нея и след това отговаряха на разнообразни въпроси на доброволците какви рискове крият другите водоеми и по какъв начин да ги заобикаляме и за наша наслада децата с интерес бяха попълнили вярно ребусчета, кръстословици и интерактивни игри в книжката, които им даваха правилните отговори. Накрая Христиан Андреев – воден избавител направи проява по какъв начин се избавя човек във водоем с топка с въже, какви рискове крият другите водоеми и по какъв начин да се предпазваме от тях и всички участници интензивно се включиха да опитат и те да хвърлят вярно топката. Доброволци и деца се включиха и в демонстрацията по първа помощ – оказване на първа помощ -сърдечен масаж.

Награди, грамоти, „ Клетва на рибаря “ и осведомителни материали получиха всички участници и с доста смях и въодушевление си обещахме следващата година и пети тур. Ден на водното избавяне и „ първи стъпки в риболовството “ ще продължи със надпревари в село Горско Сливово община Летница на 1ви юли. Очакваме ви!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР