Ден на траур в Бургас след жестокият инцидент с автобус

...
Ден на траур в Бургас след жестокият инцидент с автобус
Коментари Харесай

Изпращат с почести двамата загинали полицаи в Бургас

Ден на печал в Бургас след жестокият случай с рейс с мигранти, който аргументи гибелта на двама служители на реда, в опит са спрат транспортното средство. Вече има и повдигнати обвинявания за закононарушението, което прокуратурата дефинира като целеустремено и съзнателно. Днес в Бургас ще се състои и траурната гала, където с почести ще бъдат изпратени двамата починали служители на реда.

Близки и другари на починалите служители на реда, със сълзи на очите, още от сутринта сервират цветя на лобното им място. Сред тях е един от най-хубавите другари на старши служител на реда Йордан Илиев.

„ Банално е да се споделя, само че беше подобен, какъвто го разказват. Винаги ухилен, с положително огромно сърце, радушен другар, подготвен постоянно да помогне ".

Йордан Илиев не един път е помагал за спасяването на човешки животи, спомня си и заместник-директорът на бургаската болница.

„ Преди три години оповестиха в болничното заведение, че ще докарат дете със забита градинска ножица в черепа. Тогава точно Йордан Илиев, дружно с неговия сътрудник, бяха служителите на реда, които осигуриха ескорта от кв. " Ветрен " до противошокова зала на Спешното поделение и точно с помощта на тяхната бърза и съответна реакция успяхме и ние лекарите да свършим професионално работата си ".

Близки другари на 43-годишния пълководец в „ Охранителна полиция " Атанас Градев мъчно понасят новината за гибелта му.

„ Като чух през вчерашния ден за тази злополука просто не ми се има вяра, че той не е измежду живите. Лично го познавам от доста години. Съвети ми е давал положителни, радостен човек, веселяк, добър, доста добрини е правил, освен на мен, на доста хора ", сподели Анастас Янев, другар на Градев.

Много сътрудници на двамата служители на реда също сервираха цветя на мястото на нещастието. В очите им те са герои.

„ Това е в полицейската работа на терен. Трябва да се вземат решение обстановки за елементи от секундата. Това е компликацията на работата. След всяка една обстановка пораждат доста вероятности, само че това са създали. Може би са предотвратили доста по-голяма случай поради трафика за Южното Черноморие по този път, този рейс, в случай че беше минал през това кръгово кръстовище и не можеше да вземе завоя и падне и опустоши колите отсреща, несъмнено доста повече щяха да бъдат жертвите ", сподели Генади Тенев, заместник-председател на синдиката на Министерство на вътрешните работи.

„ Не бива да бъде забравено какво се е случило тук на това място. За това предлагаме на това място тук да се издигне монумент на героизма ", разяснява Катя Касабова, публицист.

„ Нека бъдем малко по-смирени, дано се поклоним и да почетем паметта на тези почтени българи, които починаха по този нечовечен метод, в осъществяване на служебните си отговорности ", сподели проф. Мария Нейкова, регионален шеф на Бургас.

Ден на печал е разгласен в цялата бургаска област.

По тематиката работи Давид Сукнаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР