Ден на траур е днес в Петрич и Кресна в

...
Ден на траур е днес в Петрич и Кресна в
Коментари Харесай

Траур в Кресна и Петрич заради загиналите лесничеи. Старосел е спасен, но 6 къщи изгоряха

Ден на печал е през днешния ден в Петрич и Кресна в памет на починалите при огромния горски пожар край Сандански двама горски чиновници.
Още по тематиката
На 48-годишния Валери Димитров, който е и общински консултант от Кресна, и 34-годишния Антон Гръбчев от Петрич им прилошало от дима и паднали, след което били погълнати от пламъците. Освен починалите има и един ранен техен сътрудник. Той е превозен с 10% изгаряния в " Пирогов ".

Гасенето на пожара, който е обхванал към 300 дка край санданското село Петрово, продължава. През нощта е имало дежурни екипи в региона. Днес в битката с пламъците се включват още веднъж горски чиновници и пожарникари. На по-късен стадий община Сандански ще провежда и доброволци, които да оказват помощ.

Спасиха Старосел, само че 6 къщи изгоряха

Пожарите в хисарските села Старосел и Кръстевич са локализирани, само че огнената буря изпепели 6 къщи в Старосел. За благополучие в тях не е имало хора.

Няма заплаха за популацията, евакуираните нощес хора от Старосел не са поискали да бъдат настанени в обществени домове, а са при свои родственици. Хеликоптер " Кугър " също се включи в гасенето. 90-годишната Мария Нейчева до последно се опитвала да избави от огнената буря къщата си, която е на края на селото. Изнесъл я на ръце човек от селото, а в този момент е в потрес поради изгорелия си дом.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Дежурни екипи на пожарната охраняват периметъра, с цел да не се появи ново огнище на пожара. Щетите са огромни - с изключение на изгорелите къщи, мощният вятър трансферира огъня към горския масив над селото. Изгоря ракетна площадка и плантация.

" Пожарът влезе от две страни и се върна в селото откъм боровата гора, със мощна мощност навлезе и времето да предислоцираме колите отнякъде другаде, ни трябваше доста време. Сега е спрян ", сподели Димитър Бришимов, от противопожарната работа в Пловдив.

Доброволци от селото обаче недоволстват от реакцията на пожарната.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

" Шест пожарни без вода, какво да ти изяснявам повече. Казваш на пожарникаря, те пускат водата и нямат вода, идват празни и с голи ръце, с кофи от у дома и по този начин ", съобщи доброволецът Иван Китин пред bTV. Той добави, че пожарът е почнал в 10 ч., когато е горяло на 2 км отвън селото, а пожарната е пристигнала едвам в 16 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР