Демоверсията, която е качена на 400 устройства за демонстрация, ще

...
Демоверсията, която е качена на 400 устройства за демонстрация, ще
Коментари Харесай

ЦИК: 400 машини ще бъдат на разположение за пробно гласуване

" Демоверсията, която е качена на 400 устройства за проява, ще бъде налична задоволително дълго време. Всеки, който има някакво предрешение или любознание даже, би могъл да пипне машината. Такава акция и преди е била проведена, само че е била в доста по-скромни мащаби ", това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на ЦИК Димитър Димитров.

" Цялата интервенция с разяснителната акция и демоверсията на машините има такава цел. Използването на устройства за гласоподаване намалява интензивността и тя се движи малко под 40%. Говоренето против машинното гласоподаване настройва тези, които нямат подготвеност да се въздържат от присъединяване във вота, което не е добре. Базовата настройка да се употребяват устройства е към 38 на 100 по разнообразни оценки. Това, че се надминават 40% присъединяване се дължи на всички останали, като гласуването в чужбина, гласуването с хартия ", акцентира той.

По думите му, във всички секции, където има над 300 подадени гласа на предишни избори, ще има повече от едно устройство.

Засега не е належащо да има и трета машина в някоя секция, посочи Димитров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР