Демонтират светофарът при 41-ви км на Южната дъга на Софийския

...
Демонтират светофарът при 41-ви км на Южната дъга на Софийския
Коментари Харесай

Премахват светофар от Околовръстното в София, движението ще е затруднено

Демонтират светофарът при 41-ви км на Южната дъга на Софийския околовръстен път, който е наоколо до хипермаркет. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). 

Дейностите ще се правят сред 10:00 и 16:00 ч. и в сектора в двете направления ще бъде лимитирано прекосяването в изпреварващата лента. Скоростта ще е лимитирана до 50 км/ч. 

Необходимо е водачите да карат деликатно и прецизно да съблюдават пътната сигнализация. Възможни са усложнения в придвижванeто заради ежедневния натоварен трафик по околовръстния път на столицата и демонтирането на светофарната уредба, предизвестиха от пътната организация. 

Светофарът е инсталиран преди построяването на пътен възел „ Младост “, почнало през 2019 година С стартирането, преди към две години, на правата от Южната дъга сред автомагистрала „ Тракия “ и ж. к. „ Младост “, отпада нуждата придвижването в сектора да се контролира със светофарна уредба. С демонтирането ѝ ще се улесни пътуването към Автомагистрала „ Тракия “, ще се увеличи сигурността и пропускателната дарба на трасето, ще се лимитират и предпоставките за пътни произшествия, обясниха от АПИ. 

В сектора при 41-ви км ще бъде сложена мантинела, с която физически ще бъдат разграничени двете платна за придвижване. Трафикът в посока ж. к. „ Младост “ ще се реализира както и до момента посредством пътен възел „ Младост “.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР