Демонтираните бронзови фигури от монумента Паметник на съветската армия“ се

...
Демонтираните бронзови фигури от монумента Паметник на съветската армия“ се
Коментари Харесай

Местят демонтираните фигури от Паметника на Съветската армия към площадка за съхранение

Демонтираните бронзови фигури от монумента „ Паметник на руската войска “ се транспортират през днешния ден до площадката за предпазване. Паралелно стартира и изработването на техническа спецификация за плануваната реституция на фигурите. Действията са в осъществяване на уговорката на регионалната администрация да опазва държавното имущество с грижата на добър собственик, оповестиха от регионалната администрация на София.

След две разпоредби на Административния съд - София-град регионалният шеф Вяра Тодева е наредила прекъсване на дейностите по демонтажа - още на 19 декември, а самите разпоредби са обжалвани в период.

За запазване на демонтираните бронзови фигури на площадката за предпазване е подписан контракт с Общинската охранителна компания „ Егида – София “ ЕАД. Техническата спецификация за плануваната реституция ще извърши “Марковстудио ” ООД, съгласно контракт от 22 декември 2023 година

Областната администрация на София продължава да осведоми обществеността за всички действия, свързани с демонтажа и реставрацията на фигурите от монумента, като съблюдава прецизно закона и своите пълномощия и разгласява съответните документи, стои още в прессъобщението на регионалната администрация.

Оттам показват още, че администрацията извършва своя ангажимент да реставрира фигурите от мемориалния комплекс, макар " неоснователните и манипулативни изказвания на трети страни, които очевидно работят срещу публичния интерес ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР