Демонтажът на пасарелката „Модър-Царевец“, осигуряваща пешеходното преминаване между районите „Южен“

...
Демонтажът на пасарелката „Модър-Царевец“, осигуряваща пешеходното преминаване между районите „Южен“
Коментари Харесай

Докъде стигна демонтажът на пасарелката Модър-Царевец СНИМ...

Демонтажът на пасарелката „ Модър-Царевец “, осигуряваща пешеходното прекосяване сред регионите „ Южен “ и „ Западен “, към момента не е завършил. Премахването на оборудването породи неодобрение измежду дребното пловдивчани, които го използваха по предопределение. „ Така сме откъснати от центъра и другите квартали. За да стигнем до тях би трябвало да пресичаме линията и да застрашаваме живота си “, споделя 60-годишната Сийка.

По проект въздушното оборудване трябваше да бъде напълно отстранена до края на седмицата, като по този начин ще се даде опция на „ ВиК – Пловдив “ да подмени тръбопровода за Южния обходен колектор. След това ще може да бъде положена асфалтова настилка.



Проверка на „ Марица “ откри, че в събота пасарелката е на половина демонтирана. Премахната е частта й от към регион „ Западен “, само че не и тази към „ Южен “. Техниката стои стоварена на терена, само че по обекта не се работи. Припомняме, че през делничните дни на мястото кипеше усилена работа.

Дейностите по демонтажа са напълно ангажимент и за сметка на НКЖИ, която също така се наложи да изготви проект за деяние и смяна в разписанието на влаковете по жп линията Пловдив-София.



Проектът за Южен колектор се финансира с безплатна финансова помощ по Оперативна програма " Околна среда " с 3.5 млн. лева За пробива " Модър - Царевец " пък са нужни 11.5 млн. лева Пътната връзка е включена като предпочитан обект в 40-милионния заем, който община Пловдив ще вземе.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР