Демонтаж на управленския модел на едноличната власт, която усвоява и

...
Демонтаж на управленския модел на едноличната власт, която усвоява и
Коментари Харесай

ДСБ и "Да, България" направиха заявка за "продемократично и антикорупционно движение"

" Демонтаж " на управническия модел на едноличната власт, която усвоява и присвоява общите пари, ръководи посредством боязън и симулация на безалтернативност и " краде бъдещето "

Това бяха част от посланията, към които се сплотиха ДСБ и " Да, България " на конференция " Моделът на превзетата страна и опозицията против него ".

Двете партии дружно с ДЕОС, " Зелените ", Български земеделски народен съюз към този момент обявиха, че ще се обединят за общи дейности. От известно време петте партии и застават зад общи заявления.

За ръководителя на " Да, България " Христо Иванов конференцията е начало на " основаване на продемократично и антикорупционно публично придвижване ".

" Добре, идва въпросът по какъв начин ще го вършиме това, като сте се събрали обединения с сред 2 и 4% доверие - не би трябвало ли да приемем обстоятелствата? ", напомни съобщи Иванов и отговори: " Ако се бяхме събрали да подпишем съглашение и да заспим до изборите - явно нищо няма да създадем. Но ние се събираме, с цел да стартираме работа по смяна на събитията, а не по приспособяване към основното събитие ГЕРБ. "

По думите му страната се намира в състояниена " постоянна безперспективност ", в което се намира страната. Затова работата, която следва пред демократичната общественост, е да убеди хората, че " поредно можем да следваме този път на борба с модела, както и да ги убедим, че си коства риска да застанат до нас. А не да чакат следващия трик ".

" Свободният човек е съществена цел и средство на политическата ни поръчка. Основен инструмент за тази независимост е определяне на тирания на закона и разпоредбите. Ние желаеме лимитирана, само че здрава страна - здрава значи с правила и работещи институции. Не можем да свършим задачата без независимост на словото. Вие преценете къде се намира тази поръчка ценностно - в коя тъкмо политическа традиция - дясната или лявата ", съобщи Иванов.
Той обаче добави, че казусът на превзетата страна предхожда политическото разделяне и напомни, че да вземем за пример национално-освободителните придвижвания не са нито леви, нито десни.

Христо Иванов приключи с това, че общността на демократите би трябвало да върне назад понятията " България " и " фантазия " в едно изречение.

Атанас Атанас, ръководител на ДСБ изброи 10 признака на " модела Борисов ", който е еднолично ръководство за асимилиране и заграбване на общите пари. По думите му те припомнят времето на соца. Сред тях са " размиване на границите сред управляващите и реализиране на единна и неделима власт ", " очевидно обезличаване на институциите на страната ", " следената корупция ". " Който си разреши да взе участие в схеми без глоба – идва " суджука ", съобщи още Атанасов. Сред другите правила са " олигархията " и " основаната, укрепена и добре функционираща пропагандна машина ".

Според Атанасов задачата на обединяването на демократичната общественост би трябвало да е " да концентрира задоволително сили, с цел да помести този модел на практикуване на властта и да върнем парламентарната република, която през днешния ден е изпразнена от наличие и съществува единствено на хартия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР