Демонстрацията се провежда с намерението да се стимулира политическа активност

...
Демонстрацията се провежда с намерението да се стимулира политическа активност
Коментари Харесай

Цяла Америка на ”Поход за живота” срещу оръжията

Демонстрацията се организира с желанието да се подтиква политическа интензивност измежду младежта по значимия за Съединени американски щати въпрос.

Организаторите нарекоха митинга "Походът на нашия живот " и се надяват той да доближи размаха на миналогодишния женски поход - един от най-големите митинги в столицата Вашингтон след Виетнамската война, в който взеха присъединяване надалеч повече от предстоящите 300 000 души.

Участниците в проявата са най-вече възпитаници от горните класове на американските учебни заведения, станали напоследък сцена на поредност от кървави стрелби с десетки жертви, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Последната от тях бе нещастието в гимназията в Паркланд във Флорида на 14 февруари, където 19-годишен някогашен възпитаник простреля 17 свои съученици. Много възпитаници от това учебно заведение дойдоха особено за случая в столицата.

Походът потегли по Пенсилвания авеню от подиум, повдигнат край постройката на Капитолия. Демонстрантите носеха плакати " Ние сме смяната ", "Повече няма да мълчим ", "Вън парите на НРА (Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие) от политиката ".

Маршрутът на похода минаваше и около хотел, благосъстоятелност на семейство Тръмп. Президентът Доналд Тръмп през днешния ден отпътува за Флорида, където ще прекара уикенда в личния си голф-клуб.

Въпреки че оръжейното лоби в Съединени американски щати към момента е мощно , анкетите през последните месеци регистрират, че възходящ брой американци упорстват за по-строг надзор върху огнестрелните оръжия. Според последното изследване, осъществено по поръчка на АП, за стягане на този надзор са се изказали 69 на 100 от интервюираните. През октомври 2016 година те са били 61 на 100, а през октомври 2013 - 55 на 100. В същото време съвсем половината американци не чакат формалните управляващи да вземат такива ограничения.

Участниците в днешния поход обаче се надяват последните трагични случаи да послужат като катализатор за национална акция и придвижване, което да докара до законодателна смяна по въпроса за контрола над оръжията, показва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР