Демонстрацията пред Съдебната палата в София в подкрепа на искането

...
Демонстрацията пред Съдебната палата в София в подкрепа на искането
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Разраства се! Все повече софиянци искат „Свобода“ за д-р Иван Димитров, убил Плъха, подкрепят ги граждани и от други градове

Демонстрацията пред Съдебната палата в София в поддръжка на настояването за освобождение на доктор Иван Димитров, който при самоотбрана и за да опази своето семейство умъртви престъпно проявения Жоро Плуха в личния си дом, продължава и се разраства. Участващите в митинга подписват подписка в отбрана на свободата на лекаря. Стана ясно, че митингът в столицата ще бъдат подсилен от жители и от други обитаеми места, видя кореспондент на БЛИЦ.

“Протестът е национален! Без политици”, сподели участничка в митинга. Тя също прикани и политиците в Народното събрание да бъдат единни като народа в този миг.

„ По автомагистралата има много коли със флагове, от Пловдив даже пътуват насам, с цел да ни поддържат. Ако не ги пуснат, не знаем какво ще създадем. Ако няма схващане, ще вземем доста по-строги ограничения “, закани се наедрял мъж с тип на рокер.

Очаква се още минимум 500 души са се причислят към демонстрацията в отбрана на доктор Иван Димитров, разкриха още натрупалите се.
Междувременно към акцията се причисляват от ден на ден столичани.

Протестиращите също подписват подписка с настояването за освобождение на доктор Иван Димитров. Също по този начин участниците в акцията скандираха „ Свобода “ за доктор Иван Димитров.


Оператор: Съйко Съев, БЛИЦ

В региона има засилено полицейско наличие. Протестиращите препречиха придвижването на транспортните средства от градския превоз по бул. " Витоша ". През там минават трамваите с номера 4, 10 и 18.

Хората са се организирали в обществените мрежи и излизат с искане лекарят да бъде освободен, тъй като е направил убийството при самоотбрана, откакто в дома му са влезнали крадци. Според тях той е направил това, което всеки би направил, в случай че почувства, че е застрашен неговият живот или този на член от фамилията му.

Предвиденото в закона наказване за закононарушението, в което доктор Димитров е упрекнат, е отнемане от независимост от 10 до 20 години, поради което протестиращите упорстват и за приемане на законодателни промени, които да регламентират правото на самоотбрана.

Междувременно хиляди българи стачкуват в Пловдив, скандирайки „ Свобода “ за доктор Иван Димитров. Да поддържат задържания доктор пристигнаха хора от Враца, Димитровград, Пазарджик, Асеновград, от всички краища на страната. Включиха се и доста водачи на таксита, които надуха клаксони по пловдивските булеварди.

По-рано денем, юрист Димитър Марковски съобщи, че пловдивската прокуратура доста деликатно би трябвало да оцени събраните доказателства. При тези условия това е учебникарски образец за практикуване на неизбежна самозащита, безапелационен бе той, разяснявайки убийството в Пловдив на Георги Джевизов-Плъха от лекаря Иван Димитров.

Припомняме, че Жоро Плъха и различен път е имал набези и е наръгвал хора в Пловдив. Бил е наказан на 11 години и преди месеци излязъл от пандиза.

Припомняме, че лекарят е прострелял Жоро Плъха, откакто той и негов съизвършител влезнали в дома му. Димитров ги чул и излязъл да види какво става, защото в прилежащите стаи спели брачната половинка и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крайници. Другият апаш побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна на открито от рана в гърдите. Лекарят твърди, че оръжието не е било негово, а е изхвърлено от другия съизвършител. Пистолетът е самоделка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР