Демонстрация срещу свободното притежаване на оръжие във Вашингтон (24 март)

...
Демонстрация срещу свободното притежаване на оръжие във Вашингтон (24 март)
Коментари Харесай

Най-старият производител на оръжие в САЩ Remington иска защита от фалит

Демонстрация против свободното владение на оръжие във Вашингтон (24 март)

© Jason Redmond Още по тематиката
Мнения Daily: Кой е Джон Болтън - новият " ястреб " на Тръмп

И още: Борисов и неговият другар Тайпи; Данък добавена стойност драмата в исторически подтекст
25 мар 2018
Защо му е на Путин? Ето за какво, господин министър председател

Бойко Борисов беше един от малцината ръководители на Европейски Съюз, усъмнили се в претекстовете на Русия да токсини някогашен съветски сътрудник във Англия
23 мар 2018
Made in Bulgaria: Чипове, оръжия и мед

Българският експорт пораства, а фирмите продават зад граница от ден на ден капиталови артикули. Без нови вложения секторът бързо ще стигне своя таван
23 мар 2018
Пазарът за огнестрелно оръжие - в мъртва хватка

Закупуването на законно оръжие за персонална приложимост продължава да бъде извънредно мъчно в България
15 мар 2018 Remington Outdoor, най-старият американски производител на оръжия, е подал заявление за отбрана от банкрут в събота, оповестява Reuters. Компанията ще разчита на отбраната от страна на страната, с цел да доближи до съглашение с кредиторите си, до момента в който активистките придвижвания против притежанието на оръжие, зародили след престрелката във Флорида, заплашват бранша в Съединени американски щати.

Според правосъдната документи, направена от Стивън Джаксън, основният финансов шеф на компанията, продажбите на Remington са намалели доста през последната година, което е направило съвсем невероятно обслужването на заемите на компанията. Молбата за отбрана от банкрут обаче е ненапълно изненадваща, откакто при започване на февруари от компанията обявиха, че приготвят съглашение с вложителите, което ще трансферира на тях част от собствеността на компанията на стойност 950 млн. $.

Активистките придвижвания

След стрелбата във Флорида на 14 февруари, в която починаха 17 души, тематиката за контрола върху притежанието на оръжие доби необятна известност, до момента в който от ден на ден активистки придвижвания се оповестиха срещу свободната продажба на оръжия. Кампанията получи и политически тил от страна на президента Доналд Тръмп, което усилва вероятността от прокарването на закони, които да затруднят продажбата на оръжия в Съединени американски щати и да създадат подсъдимо противозаконното владеене.

В резултат на акцията акциите на фирмите от оръжейната промишленост и дистрибуторите на оръжия регистрираха забележителен спад, до момента в който упованията антиоръжейните придвижвания да окажат отрицателно въздействие върху продажбите на компании като Remington набъбнаха.

Промяна в собствеността на компанията

Cerberus Capital Management, частната капиталова компания, която има Remington, ще трансферира собствеността си по време на процедуратa по неплатежоспособност. Кредитори на Remington, които съгласно източници на Reuters включват Franklin Templeton Investments и JPMorgan Asset Management, ще заменят вземанията си за част от акциите на производителя.

През 2012 година двадесет деца и шестима възрастни бяха убити в начално учебно заведение в щата Кънектикът с оръжие, създадено от Remington. След случая Cerberus се опита безрезултатно да продаде компанията и няколко каузи бяха заведени против производителя от фамилиите на потърпевшите. Кейти-Меснър Хейдж, юрист, представляващ фамилиите на починалите, съобщи пред Reuters, че не чака банкрутът на компанията да засегне техния случай.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР