Демонстрация срещу ограничителните мерки, наложени от властите заради пандемията на

...
Демонстрация срещу ограничителните мерки, наложени от властите заради пандемията на
Коментари Харесай

Румънците протестираха срещу COVID мерките

Демонстрация против ограничаващите ограничения, наложени от управляващите поради пандемията на ковид , се организира в румънската столица, оповестява ТАСС. Около 1000 недоволни шестваха, съпроводени от жандармерия от Университетския площад до площада на Победата, където се намира седалището на държавното управление, и приключиха митинг в двореца Котрочени, резиденцията на главата на румънската страна Клаус Йоханис.
Участниците в демонстрацията, доста от които дойдоха в столицата с рейсове от други елементи на страната, развяваха трибагреници и скандираха антиправителствени и антипрезидентски лозунги. В двореца Котрочени протестиращите възпламениха свещи и изложиха банери с лозунги против ограничаващи ограничения. Демонстрантите бяха без маски и не съблюдаваха обществена отдалеченост. Протестът, който бе разгласен в обществените мрежи, беше позволен до 19:30 ч., защото комендантският час стартира в Румъния в 20:00 ч. Въпреки това, демонстрацията завърши към 23:00 ч.
 Земетресение разклати Румъния Земетресение разклати Румъния
Земетресение с магнитуд 4,8 бе записано в югоизточната част на Румъния в петък. Това заяви Европейско-средиземноморският сеизмолог...
В края на март, по отношение на увеличението на заболеваемостта от COVID-19 в, бяха затегнати ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид. И по този начин, в обитаеми места, където честотата за 14 дни надвишава четири случая на 1000 поданици. За почивните дни към този момент има възбрана за овакантяване на дома след 20:00 ч. Магазините са затворени след 18:00 ч., като се изключи аптеките, бензиностанциите и заведенията, които оферират доставка по домовете. Фитнес центровете също не работят. Ако честотата надвишава 7,5 случая на 1000 поданици, тези ограничавания се ползват и в делничните дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР