Демонстрационите центрове на Националното ТОЛ управление стартират информационна кампания за

...
Демонстрационите центрове на Националното ТОЛ управление стартират информационна кампания за
Коментари Харесай

Обучават превозвачи да работят с ТОЛ система за таксуване

Демонстрационите центрове на Националното ТОЛ ръководство започват осведомителна акция за превозвачите, които ще употребяват новата системата за таксуване. На среща в Асеновград през днешния ден беше показан тол калкултора и опциите за издаването на маршрутна карта.

Членове на камарата на автобусните превозвачи от Асеновград първи имаха опция да схванат по какъв начин работи платфорамата. Консултанти от центъра в Пловдив им демонстрираха по какъв начин да пресмятат, какъв брой ще им коства пътуването с ТОЛ такса измерено във време и пари.
Проф. Олег Иванов - член на УС на АПИ: Тол калкулатора е инструмент, който дава опция да се пресметна нужната такса без да се закупува ТОЛ артикул.
Програмата е комфортна за обмисляне на бизнеса на превозвачи, които имат закрепени направления. С помощта на софтуера всеки може да направи виртуално пътешестване, да види каква е цената, която би трябвало да заплати, и да си направи бързо сметка за успеваемостта.
Васил Пиронков - ръководител на Камарата на автобусните превозвачи в Асеновград: За нас това е, мога да кажа с намерено сърце подаване на ръка от страна на страната, тъй като това ще бъде облекчение от сегашната обстановка, в която сме автобусните превозвачи.
Все още превозвачите заплащат винетки даже за аварийните рейсове, които се употребяват единствено, в случай че възникне проблем. За това са подготвени да вземат участие в полемики за възстановяване и усъвършенстване на ТОЛ системата. Очакванията са тя да генерира сред 800 милиона и 1 милиарда лв. доходи в държавната хазна. Пари, с които да се строят и ремонтират пътища.
Васил Пиронков - ръководител на Камарата на автобусните превозвачи в Асеновград: Поне ще знаем къде отиват парите на всички данъкоплатци, тъй като превозвачите дали товарни или автобусни, ние сме единствено приносители на този паричен поток. В последна сметки всички би трябвало да знаят, че това го заплаща крайния консуматор.
В демонстрационните центрове в София, Пловдив, Варна и Русе към този момент може да се тества и закупуването на маршрутни карти. Заявката може да се направи от терминал за самообслужване през уеб страницата на електронната система БГТОЛ, от мобилното приложение и от гише.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР