Демонстрациите по водна топка на малък подвижен басейн, който ще

...
Демонстрациите по водна топка на малък подвижен басейн, който ще
Коментари Харесай

Демонстрации по водна топка на подвижен басейн в София

Демонстрациите по водна топка на дребен преносим басейн, който ще бъде инсталиран пред столичната зала " Арена Армеец ", сигурно ще бъдат една от атракциите на идната Европейска седмица на спорта (23-30 септември) в София.

В оборудването ще бъде инсталирана дребна надуваема врата за водна топка, а в демонстрациите ще вземат участие деца от столичните клубове ЦСКА, Славия, Локомотив НН, Левски и ЦДНА 2013.

Участието на водната топка в Европейска седмица на спорта (23-30 септември 2019) в София е инициирано от Българската федерация по водна топка.

Основни уредници у нас на европейската самодейност са Министерството на младежта и спорта и Министерството на националната култура.

Първата проява ще е сред 11 и 13 часа на 23 септември, а втората - по същото време на 25 септември. Възможно е да има и още демонстрации на 24 и 26 септември.

Освен това Българска федерация по водна топка ще има щанд в зала " Арена Армеец " по време на спортния панаир, на който ще бъде показан спортът водна топка.

На специфичен екран непрекъснато ще вървят мачове от европейското състезание по водна топка за юноши U15 в Бургас това лято, а столичните клубове ЦСКА, Славия, Локомотив НН, Левск " и ЦДНА 2013 ще презентират активността си с рекламни материали.

" Относно присъединяване ни в Европейската седмица на спорта сме в контакт с Министерството на младежта и спорта още от месец май - сподели Петър Петров, ръководител на БФВТ. - Инициативата е доста добра, тъй като дава опция на спортовете да бъдат показани пред доста деца от София посредством демонстрации в дните сред 23 и 26 септември. Монтирането на басейн, въпреки и дребен, пред " Арена Армеец ", и нашите демонстрации там, чакам да е измежду най-привлекателните демонстрации на шоуто. Разчитам, че клубовете ще презентират добре своята активност по време на панаира на щанда на БФ водна топка и ще бъдат задоволително дейни, тъй като по този начин ще могат да наберат деца за школите си. "

Ето цялата стратегия за събитията от Европейска седмица на спорта (23-30 септември)

Официално разкриване
• Дата: 23 септември 2019 година, понеделник (почивен ден), от 12.00 до 17.00 часа
• Място: Зала „ Арена Армеец “
• Министър Красен Кралев ще открие публично Европейската седмица на спорта от сцената на Арена Армеец. Гости на събитието ще са дипломатически представители на непознатите задачи у нас, официали лица от министерства, организации и други На сцената и отвън нея ще се проведат разнообразни демонстрации, където ще се показват над 60 типа спорт.
• Посланици на Европейската седмица на спорта през 2019 година са някои от най-известните и съумели български спортисти, дружно с надарени млади състезатели като Денислав Коджабашев, Алберт Попов, Александра Начева, гимнастичките Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Стефани Кирякова, Камелия Стоилова, Мадлен Сергеева, Невяна Владинова, Катрин Тасева, Даниел и Боян Асенови, Тайбе Юсеин, Йордан Йовчев.

Спортeн панаир #BeActive Fair • Дати: 24, 25, 26.09. (вторник, сряда и четвъртък) от 10:00 до 17:00 часа • Място: Зала „ Арена Армеец “
• Цели да показа разнообразни типове спортове на деца и възпитаници от разнообразни възрастови групи, които да опитат и изберат своя спорт.
• Спортните федерации и клубове ще показват активността си на осведомителни щандове (чрез рекламни материали, мултимедийни презентации и др.) и на демострационни площи. На част от територията към и в Арена Армеец на обособени зони ще се състоят демонстрации на другите типове спортове.
• При проявен интерес учениците могат да открият контакт със спортни федерации и клубове и след това да продължат заниманията си със спортта, който ги е привлякъл.
• Училища с развита спортна активност (собствен отбор) могат да се включат със свое показване.
• Поканени са всички учебни заведения на територията на Столична община.

Спортно съревнование с лодки
• Дата: 27.09. (петък) от 11:00 до 13:00 часа
• Място: езерото „ Ариана “, Борисова градина
• Състезание за деца и представители на медиите, което ще даде опция на деца и публицисти дружно с изявени спортисти и треньори по рафтинг да вземат присъединяване в съревнование на езерото, да се забавляват дружно и да научат повече за водните спортове.

Нощ на спорта #BeActive Night
• Дата: 28.09, (събота) от 18:30 до 21:00 часа
• Място: Национален Дворец на Културата
• Официално закриване и Нощ на спорта, където под съпровода на музика и доста развлечение ще се създадат демонстрации на по-екстремни спортове (бегово нанагорнище на фасадата на НДК, паркур, спортно насочване, скейтборд, дрифт, хвърчене с балон).
• Спортните федерации и клубове ще показват активността си посредством демонстрации. Ще бъде проведена осведомителна шатра за срещи и разпространяване на материали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР