Демонстрантите скандираха срещу присъствието на Кагаме, който е обвинен в

...
Демонстрантите скандираха срещу присъствието на Кагаме, който е обвинен в
Коментари Харесай

Протести в Брюксел след срещата на Петков с президента на Руанда

Демонстрантите скандираха против наличието на Кагаме, който е упрекнат в геноцид
Грандиозен дипломатически и политически скандал се вихри към премиера на България Кирил Петков, откакто той седна на договаряния в Брюксел със забъркания в геноцид президент на Руанда Пол Кагаме, съобщава .

Гражданите на Демократична република Конго, Етиопия и Коморските острови, живеещи в Белгия, пристигнали и от други европейски страни, проведоха митинг в Брюксел пред Европейския съвет при започване на 6-ата среща на върха ЕС-Африка.

Протестиращите се оповестиха също против присъстващия на срещата с Европейски Съюз президент на Руанда Пол Кагаме, считан за един от виновните за геноцида през 1994 година в страната, отпред на Руандския родолюбив фронт – избити са за няколко месеца сред 500 000 и 800 000 души от народността тутси, както и умерени хуту.

Българският министър председател Кирил Петков организира среща точно с Кагаме, чието положение се прави оценка на към половин милиард $, и който министър-председателят ни цитира като образец за международен герой с корупцията.

Според Петков руандийският държавен глава похвалил България, че е тръгнала по пътя на Руанда:

„ Вика, пътят, по който си тръгнал, е доста правилен. Не се таргетират дребните хора, таргетираш огромните босове, тъй като, вика, всичко потегля от горната страна. Така че ме поздрави, той е следял, наподобява, новините от България ”, пресъздаде министър председателят диалога си с Кагаме пред български публицисти. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР